sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Syksyn lehtikatsaus

Syksyn mukanaan tuomat sukkalehdet on aivan parhautta. Olen jo muutamana syksynä bongannut marketeissa useampia sukkalehtiä ja päätynyt ostamaan ne kaikki. Tänä vuonna kaupasta piti pyydystää  nämä kolme:
Odotin innolla viikonloppua, jotta saan rauhassa lukea nämä läpi kannesta kanteen. Ensimmäisenä avasin lehden 59 lempisukkaa, koska ajatus noin monesta sukkaohjeesta sai innostuksen heräämään. 
Lehti sisälsi tosiaan ohjeet 59 sukkaan, mutta suurin osa oli joko perussukkaa tai sitten muuten vain sellaista, joka ei suuremmin kiinnosta. Sukat oli neulottu tuntemattomista langoista. Suurimmassa osassa ohjeita ei edes kerrottu lankaa, ainoastaan langan juoksevuus ja neuletiheys. Muutama ihan toteuttamisen arvoinen mallli löytyi. Muuten lehti toimi lähinnä inspiraation lähteenä.

Lehdessä mainostettu sukkakoulu oli floppi. Ohjeet oli aika vaikeaselkoisia ja niissä opetettiin asiat aika kummallisesti. Mm. kärjestä aloittaminen oli opetettu tavalla, jossa kärkeen jää reikä ja kärki on liian terävä ollakseen istuva. Myös kantapää oli todella kummallinen. Sukkakoulun "kruunasi" tämä alla oleva ohjekuva. Ilmeisesti käännös ei ole oikein onnistunut...
Lehti oli kuitenkin ihan viihdyttävä. Uskon, että sitä tulee selailtua vielä useammankin kerran inspiraatiomielessä. Ehkä myös otan puikoille siitä jotkut sukat.

Toisena käteen tarttui Kauneimmat Käsityöt lehden julkaisema asustelehti Sukat, myssyt huivit ja lapaset. Olen ostanut näitä aiemminkin ja tykännyt niiden tyylistä. 
Tässä lehdessä on mukavasti vähän muutakin lukemista ohjeiden ohella. Tykkään erityisesti neulesuunnittelijoiden esittelyistä ja haastatteluista. Lehdessä oli mm. Sarita Kotkavalkaman ja Tiina Kuun ohjeita. Tämä lehti on aina viihdyttävä. Sukkamalleissa oli pari sellaista, jotka menee ehdottomasti toteutettavien listalle. Lankoina oli käytetty monipuolisesti erilaisia lankoja. Ohjeisiin oli myös laitettu eri vaihtoehtoja langoille.
Lehden ulkoasu oli myös selkeä ja kaunis. Tämä lehti on oma kestosuosikki, joka lähtee aina kaupasta matkaan mukaan, kun uusi numero osuu silmään lehtihyllystä. 

Säästin kolmannen lehden tarkoituksella viimeiseksi, sillä sen suhteen minulla oli suurimmat odotukset. 
Tämä lehti on siis Kotivinkki-lehden tekijöiltä Parhaat Sukat ja Neuleet. Tämä lehti oli täynnä hittejä. Heti ensimmäinen ohje on neuleguruksi nimitetyn Niina Laitisen käsialaa. Mukana sunnittelijakaartissa on myös mm. Jon-sukista tunnettu Jonna Nordström, Sissukoiden luoja Sisko Malinen ja Merja Ojanperä. Tämä lehti on täynnä toinen toistaan ihanampia malleja. Näistä menee varmasti useampi toteutukseen. Lankoja oli käytetty mukavan monipuolisesti. Ohjeet näytti hyvin laadituille ja selkeille.
Ihastuin lehteen heti ensimmäisen sivun avattuani. Lehti oli kuvattu aivan todella kauniisti. Kaikki kuvat suorastaan huusivat tarttumaan puikkoihin ja alkamaan neulomaan. Tämä lehti oli ehdoton suosikkini tässä kasassa. 


Oletko sinä ostanut näistä jonkun? Mitä pidit?


2 kommenttia:

  1. Minäkin ostin tuon parhaat sukat&neuleet ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt.Monta tosi kivaa ohjetta ja vielä lisäksi inspiraatiota:)

    VastaaPoista
  2. Kiva lehtivertailu.

    VastaaPoista