keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Ensiapusukat

Nämä sukat saivat nimensä siitä, että ne saivat alkunsa ensiapukurssilla. Joudumme työn puolesta ylläpitämään ensiaputaitoja, joten kurssin paripäiväiset kertausharjoitukset on suoritettava muutaman vuoden välein. Koska kyseessä oli jo ties-monesko-kerta, niin otin puikot ja lankaa viihdykkeeksi.

Lanka oli minulle puolituttua. Olin neulonut aikaisemminkin Dropsin Fabel -lankoja, mutta tämä Fabel Long Print oli uusi tuttavuus. Lankahan on aivan todella kaunista! Se oli myös mukavaa neulottavaa, joten tämä sukkapari syntyi kuin itsestään.

Tai no... tunnustan. Ensimmäinen sukka syntyi kurssilla, mutta toinen odotutti itseään hiukan kauemmin. Kun on joka puolella asuntoa keskeneräisiä töitä lojumassa, niin on aina vaikea valita, minkä niistä ottaisi työn alle milloinkin. Minulle kun käsitöissä päämäärää tärkeämpi seikka on matka sinne. Neulon ja virkkaan rentoutuakseni. Ostan lankoja ja rakastan niiden omistamista. Jos sitten välillä syntyy jotain valmistakin, niin se on vain bonusta.

Langan väri osoittautui todella haastavaksi kuvata. Se näytti kuvissa joko liian vaalealle tai liian siniselle. Alla olevat kuvat on ehkä lähinnä totuutta, vaikkakin nekin näyttää hiukan liian sinertävälle.

Lanka: Drops / Fabel Long Print
Puikot: Knitpro Cubics 2,5mm
Koko: 38-39
Ohje: Perussukka
Langan kulutus: 62g


Kurssipäivinä on mukava neuloa jotain perusjuttua. Voi antaa puikkojen vain käydä ilman, että niitä tarvitsee juuri katsoa tai tekemistä miettiä. Samalla voi halutessaan keskittyä opetukseen tai välillä vaikka antaa ajatusten harhailla luokkahuoneen ulkopuolelle muihin maailmoihin. Kaunis ja pehmeä lanka, kuten tämä, on loistava valinta noihin tilanteisiin. Voi myös pysähtyä vain ihailemaan langan väritystä ja sivellä työn pehmeätä pintaa. Kurssipäivä alkaa tuntumaan melkein lomapäivältä.


1 kommentti: