sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Ruskeat unisukat

Nämä pienemmät sukat ovat olleet ehkä suurin haasteeni koskaan neulomisen saralla. Ne ei näytä mitenkään erikoiselta, mutta olivat työläimmät koskaan. Lanka oli henkäyksen ohutta ja todella tympeätä neulottavaa. Siksipä nuo pienet sukat oli kesken vuodesta 2015 asti. Ei vaan napannut neuloa niitä. Ja vaikka välillä neuloinkin, ei ne edistyneet yhtään mihinkään. Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja neuloin viimein toisenkin sukan valmiiksi.

Pieniin sukkiin ei tietenkään kulunut läheskään koko kerää. Lanka oli kuitenkin väritykseltään niin kaunista, että en halunnut hylätä sitä kokonaan. Lankaahan ei voi vain heittää pois. Siispä kohtaloa uhmaten toisetkin sukat puikoille. Isommissa lanka on kuitenkin neulottu kaksinkertaina.

Lanka: Gründl Hot Socks Spectra
Puikot: KnitPro 2,25 mm
Ohje: perussukka
Koko: lapsi
Langan kulutus: 40g


Typerin valinta ikinä oli valita tälle langalle KnitPron ruskeat puiset puikot. Se jotenkin kruunasi tämän neulekokemuksen. Lankaa ei nähnyt neuloa niillä kuin päivän valossa. Lanka on kierteetöntä ohutta höttöä, joka halkeaa helposti. Sitä piti siis katsoa koko ajan neuloessa. Vaikka sukkaa neuloi tunnin-kaksi, tuntui, että se ei edistynyt ollenkaan. Sitkeästi kuitenkin neuloin ne viimein loppuun, vaikkakin pienissä erissä.
Toisten sukkien kanssa päätin päästää itseni helpommalla: neuloin ruskean langan kaksinkertaisena. Sillä taktiikalla toiset valmistuivatkin ihan kohtuullisessa ajassa ja ilman, että olisi harmittanut.
Lanka: Novita Nalle (valkoinen) + Hot socks (ruskea)
Puikot: Cubics 3,0mm
Ohje: perussukka
Koko: 39-40
Langan kulutus: 98g


Toiset sukat oli jo ihan miellyttävää neuloa. Langan väritys teki niistä hyvin kauniin harmoniset, ainakin minun mielestä. Jossain vaiheessa alkoi jännittämään langan riittäminen toisen sukan kohdalla. Lanka onneksi kuitenkin riitti, jäikin vielä pari metriä.
Äiti Sammakon puutarhan asukkaat toivottavat hyvää kesää kaikille lukijoille!


1 kommentti:

  1. Tein kerran juuri samasta langasta syto-myssyn ja voi että se oli hidasta neulottavaa:D.Tulihan piposta tosi ihana ja kevyt ja lankakin oli saatu lahjoituksena, joten ei voinut jättää neulomattakaan.

    VastaaPoista