tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kate Jacobs: Pieni Lankakauppa
Olen jo vuosia suunnitellut lukevani tämän kirjan, mutta nyt se sitten vasta jotenkin tarttui viimein käteen. Kirja on melkein ilmiöksikin muodostunut tarina pienestä New Yorkilaisesta lankakaupasta ja sen omistajasta Georgia Walkerista.

Kirjassa kuvataan hyvin sympaattisesti lankakaupan arkea iloineen ja suruineen. Lankakaupan perjantai-illan neulekerho juoruiluineen ja herkkuineen saa pienen kateuden piston tuntumaan: minäkin haluan osallistua tuommoiseen!

Kirjan alusta asti on selvää, että kyseessä on hömppäkirja, joka sisältää pakollisen rakkaustarinan. Samalla kirjassa kuvataan myös muiden lankakaupan työntekijöiden ja asiakkaiden tarinoita. He ovat kaikki kiinnostavia persoonia. Kirja on helppoa ja kevyttä lomalukemista tai stressinpurkuajanvietettä. Tarinan kerronta on helppoa seurattavaa, eli kirjaa voi lukea pienissäkin paloissa. Kirja toki on aika koukuttava, eli ei sitä voi kovin pitkäksi aikaa jättää lojumaan.

Kirjan loppu on aika yllättävä, Ainakin minulla se sai tunteet pintaan. Luin kirjaa lentokoneessa ja hieman nolona huomasin sen päässeen hiukan liian paljon ihon alle. Jouduin turvautumaan nenäliinaan.

Tämä ei ole välttämättä mikään kirjallisuuden mestariteos, mutta tarinaltaan hyvin lämminhenkinen ja sympaattinen. Aion kyllä hankkia kirjan jatko-osat Lankakaupan tyttö ja Lankakaupan talvi. Suosittelen lämpimästi myös kaikille kanssaneulojille fiilistelykirjaksi.4 kommenttia:

 1. Ota kesähaaste vastaan: http://itsensapiiskuri.blogspot.fi/2016/06/kesan-liikuntahaaste-bloggaajille.html

  VastaaPoista
 2. Voi ja jatko-osiin nessuja vasta vaaditaankin. Suosittlen siitä huolimatta lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä ostamassa nuo jatko-osat, niin saa tunnelmoida myös niiden parissa. :)

   Poista
  2. Kiitos haasteesta! Laitan mietintämyssyn päähän ja palaan kuvin kera. :)

   Poista