sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Testissä Raita-Ville -lanka

Ostin pari viikkoa sitten Lankamaailmasta pari kerää Villen uutta raitalankaa. Lankaa oli pakko päästä heti testaamaan, joten se siirtyi puikoille saman tien. Ensimmäinen pari tulikin jo uunista ulos.

Lanka: Raita-Ville (Nordia)
Puikot: 4,0 mm KnitPro Cubics
Ohje: perussukka
Koko: 42-43


Ville-lanka oli minulle uusi tuttavuus. Vyötteessä se kertoo olevansa vahvuudeltaan 7 Veljestä langan kanssa samaa vahvuutta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Ville oli huomattavasti vahvempaa. Neuloin sukat 3,5mm puikkojen sijasta 4,0 mm puikoilla, mutta silti ne tuntuvat aika jämäköille. 150g kerästä jäi vain pikkuinen nöttönen jäljelle.

Vyötteessä kerrotaan, että lanka on suunnitetu neulottavaksi 48 silmukalla parhaan raidoituksen takaamiseksi. Neuloin sukat tämän mukaisesti, mutta minun käsialalla yhtä väriä tuli aina 2,5 kerrosta, eli raitojen paksuus valmiissa työssä vaihtelee. No, tämä ei haittaa ainakaan minun silmää, enhän edes kohdistanut raitoja. 48 silmukalla koosta tuli kuitenkin aika iso, eli joten tein näistä miesten sukat.
Langan neuletuntuma oli mukava. Lanka kulki hyvin, eikä tarrannut itseensä. Siitä oli siis helppo tehdä tasaista jälkeä. Langan paksuus myös teki sen, että valmista syntyi hyvin nopeasti. Kerässä oli yksi solmu, mutta sain langan katkaistua ja jatkettua neulomista niin, ettei raitojen kulku häiriintynyt.

Onneksi minulla on toinen kerä tätä lankaa jemmassa. Joudun kyllä varmaan ostamaan veilä lisääkin, kun tulee seuraavan kerran käytyä Lankamaailmassa.


Kävimme juhannuksen kunniaksi kuvaamassa sukat maastossa. Kuvauspaikka oli muuten harvinaisen upea:
1 kommentti:

  1. Upeat raitasukat ja kiva väri.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    Kivat sukat ja kiva väri.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
    VastaaPoista