sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Rento sunnuntai

Blogin nimi Sammakon sunnuntai viittaa siihen, että sunnuntai on yleensä ainut vapaapäivä viikossa. Silloin pyrin tekemään kaikkea rentoa, kuten käsitöitä ja muuta mukavaa. Tänään päätimme lähteä sunnuntain kunniaksi käymään Laukaan Tupaswillassa Keskiaikamarkkinoilla. Olemme käyneet siellä muutamana kesänä aiemmin, sillä se on mukavan erilainen kesätapahtuma.

Markkinoilla ehdoton suosikkini oli tietenkin piste, jossa värjättiin lankoja kaikella luonnosta saatavalla, kuten kasveilla, sienillä ja vaikkapa kirvoilla. Pisteellä oli tälläkin kertaa saaveja kiehumassa ja lankaa värjäytymässä.


Lankoja värjäytymässä väriliemessä.

Värjätyt vyyhdit kuivumassa narulla.

Lankojen myyntikoju.

Paljon houkutuksia.


Markkinoilla oli sama mukava tunnelma kuin muinakin vuosina, mutta siellä oli tänä vuonna hiukan vähemmän tapahtumia, kuin aikaisempina vuosina. Letut olivat aivan yhtä herkullisia kuin aina. Tiellä tuli vastaan myös kaksi kävelevää lankakerää:
Keskiaikamarkkinoilta menimme Laukaaseen katsomaan siilejä. Sinne oli ilmaantunut ihania betonista ja kasveista tehtyjä siilejä ilahduttamaan ohikulkijoita. Ensimmäiset siilit tapasimme satamassa:


Siilit ovat sataman edustalla nurmikolla.

Ylhäältäpäin kuvattuna ja liitettynä samaan kuvaan.

Samat siilit vielä edestäpäin.

Siilit olivat aivan ihania! Niille ei voinut olla hymyilemättä. Kuulin, että toinen pari asustaa kunnantalon edustalla, joten päätimme mennä katsomaan vielä niitäkin. 


Toinen siilipariskunta.

Lähikuva tästäkin parista.


Tämmöisiä ihanuuksia saisi olla katukuvassa enemmänkin. Tämmöisten bongaaminen piristää päivää aina kummasti. En tiedä kuka nämä on tehnyt, mutta idea on on kyllä ollut mainio. Kiitos siis tekijälle/tekijöille!

Ja eihän sitä voi käydä markkinoilla ilman, että edes jotain tarttuisi matkaan mukaan. Tottahan toki värjäyspisteeltä piti yksi vyyhti ostaa mukaan. Vyyhdin kaunis oranssi väri sekä nippusiteillä tehdyt vaaleat raidat suorastaan huusivat minua ostamaan. Herra Sammakko lupasi ostaa yhden vyyhdin muutaman päivän takaisen hääpäivän kunniaksi. Tämä siis tarttui mukaan:
Laiska sunnuntai saa jatkoa neulomisen ja elokuvan merkeissä. Mukavaa sunnuntaita myös teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti