torstai 8. lokakuuta 2015

Ei ole todellista!

Ostin loppukesästä Titityystä ihanaakin ihanampaa lankaa. Hypistelin kaupassa monia lankoja, mutta tämä jotenkin oli ylitse muiden. Langan väri oli niin upea, että olisi ollut suorastaan rikollista jättää se ostamatta. 

Hetki tuumailua kahvin äärellä ja sitten menoksi. Lanka itsessään oli niin upea, että se ei kaivannut mielestäni mitään sen enempää. Lanka suorastaan huusi päästä puikoille ja tulla sukiksi. Aloituksen jälkeen neule onkin kulkenut mukanani monenmoisissa reissuissa. Olen neulonut näitä sukkia pitkin Suomea autossa, hotelleissa, ystävien luona ja kahviloissa. Riittoisat sukat, sillä ne eivät ole vieläkään valmiit.
Lanka on Holst Garnin Highland (klik). Puikot Knit Pro Cubics 2,5mm. Lanka on perulaista ylämaan villaa vahvistettuna polyamidilla kestämään myös sukkina. Lanka on hyvin tiukkakierteistä ja siinä onkin hyvin erikoinen rakenne. En ole ennen neulonut mitään langasta, jossa olisi tällainen kierre. Pinnasta tulee hyvin kaunis ja elävainen. Langan väri on aivan herkullinen.

Sitten päästäänkin siihen uskomattomaan osioon. Jälkimmäinen sukka oli aivan viittä vaille valmis. Olin ottamassa neuletta mukaan kurssille, mutta en kirveelläkään löytänyt sitä ensimmäistä valmista sukkaa. En mistään. Kaivoin kotoa kaikki paikat läpi: lankalaatikot, kässäpussit, keskeneräisten töiden kasan ja melkein jääkaapinkin. Ei löydy, ei mistään. Soitan Äiti Sammakolle, josko sukka olisi unohtunut sinne. Ei löydy ei. Pakotan Herra Sammakon etsimään autosta ja joka paikasta. Ei vaan ota löytyäkseen. Olen siis hukannut sen ensimmäisen sukan. Ei voi olla todellista!  Ei villasukkaa voi noin vain kadottaa! Yöunet menee varmasti tästä hyvästä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti