perjantai 6. tammikuuta 2023

Lankamatkalla Amerikassa, osa 2

Matka Washingtonin osavaltion lankakauppoihin jatkui retkellä pohjoiseen, historialliseen Port Townsendiin. Kaupunki on Olympian niemimaan pohjoisosassa, meren rannalla. Sen pääkatu on historiallinen maamerkki vanhojen rakennustensa ansiosta. Ja paikka olikin kuin postikortista. Pääkadulla oli sattumalta kyltii joka ohjasi kääntymään pienemmälle kadulle, josta löytyi lankakauppa Bazaar girls. Se oli juuri muuttanut uusiin tiloihin vanhaan kouluun. 
Sää oli hyvin pilvinen ja syksyinen, mutta sisällä kaupassa oli ihanan avaraa ja valoisaa. 
Paikka oli ihanasti sisustettu hyödyntäen vanhoja koulun kalusteita ja esineitä. Tavarat oli erittäin kauniisti esillä. Valikoimaa oli kivasti: paikallisia erikoisuuksia, kansainvälisiä merkkejä, tarvikkeita, huovutusvilloja ja kaikkea mitä hyvältä lankakaupalta edellyttäisikin. Tilavassa kaupassa oli ihana vaellella.
Taas kerran valinnan vaikeus oli aivan valtava. Yhteen matkalaukkuun ei ole mahdollista laittaa puolta lankakauppaa. Päädyin ostamaan pari vyyhtiä paikallisia lankoja, joita ei ole ennen tullut vastaan. 
Lankakaupassa vietetyn laatuajan jälkeen kävelin ympäri kaupunkia ihastellen sen vanhoja rakennuksia. Ajelin myös katsomaan sen ihanaa pikkuista majakkaa. Tämä kaupunki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, jos on liikkeellä tuolla alueella. Paikan hotellit, teatterit ja ravintolat houkuttivat tulemaan vaikka kesäiseksi viikonlopuksi rentoutumaan. 

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä näitä merentakaisia lankakauppoja. Nämä kaksi nyt nähtyä ovat silleen 'vapaasti sisustettuja' vallattomia. Ainakin täällä stadissa langat ovat tiukasti järjestyksessä hyllyissään tai mahdollisesti pöydällä, jotain jopa ihan korissa. Vaan ei oikeastaan mitään omaperäistä ratkaisua. Noh, maassa maan tavalla;) Iinnokkaasti odotan seuraavaa puotia. Ja yritän muistaa laitta nimellä eikä anonyyminä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että nämä viehättää muitakin kuin minua, Minulle näistä kaupoista tulee jotenkin tosi kotoisa olo - ehkä koska omatkin langat on aika vallattomasti.

      Poista