sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Lankamatkalla Amerikassa, osa 1

Blogi on ollut hetken tauolla. Työkuviot vei viime vuonna kaiken ajan ja jaksamisen. Toivottavasti te ihanat lukijat olette kuitenkin pysyneet matkassa mukana. Uuden vuoden kunniaksi blogi on nimittäin taas herätetty aktiiviseeksi. Muutamia neuleitakin on ehtinyt syntymään matkan varrella, niistä lisää myöhemmin. Nyt hieman tarinaa Amerikan lankakaupoista. 

Herra Sammakko oli loka-marraskuussa USA:ssa työmatkalla ja minä lähdin mukaan. Oleilimme Washington statessa, eli osavaltiossa USA:n vasemmassa yläkulmassa. Herra Sammakon ollessa töissä minulla oli päivisin hyvin aikaa ajella pitkin osavaltiota ja käydä tutustumassa lankakauppoihin. 

Ensimmäinen kohteeni löytyi aivan sattumalta. Etsin google mapsista lankakauppoja lähistöllä ja törmäsin nimeen Weird sisters wool emporium (Outojen siskosten lankatavaratalo). Paikka kuulosti jo nimen perusteella sellaiselle, että se oli nähtävä. Sadepäivänä ei ollut oikein muutakaan tekemistä, joten ajelin Aberdeenin kaupunkiin kauppaa katsomaan. 

Kauppa oli isohkossa vanhassa talossa. Se näytti jo ulkoa houkuttelevalle ja jännittävälle. Jotenkin mystiselle. 


Astelin sisään ja ihastuin oitis. Kauppa oli pienehkö, mutta senkin verran ihanampi. Kaikki langat suorastaan huusi minua koskemaan niihin ja ihastelemaan niiden värejä. Esillepano oli aivan ihastuttava.
Kauppaa pyöritti kaksi leidiä, Chelsea ja Megan, jotka itse suunnittelivat ja värjäsivät kaikki kaupassa myytävät langat. Siellä oli myynnissä siis ainoastaan heidän omatekemiä tuotteita. Lankojen värimaailmat oli saaneet inspiraatiota luonnosta, Harry Potterista, yksisarvisista ja vaikka mistä. Leidit tunnustivat olevansa "lankanörttejä". Tunsin tulleeni kotiin. 

Kaupan sisustuksessa oli sulassa sovussa Star Wars hahmoja, Harry Potteria ja heidän itse suunnittelemia kuoseja ja merkkejä. En tiennyt mistä päästä aloittaa. Lankojen materiaalit oli upeita merinovilloja, mohairia ja erilaisia sekoituksia kuiduista. Värimaailmat oli aivan uskomattoman kauniita. Puristelin ja hivelin vyyhtejä haltioituneena. Olisin halunnut ostaa puoli kauppaa mukaani. Mutta koska matkustin vain yhden matkalaukun kanssa, piti minun olla tiukkana ja ostaa vain rajoitetusti tuliaisia. 


Kaupan takaosassa oli "Stitch 'n bitch room", eli neulonta ja juoruiluhuone. Päivisin sitä voi käyttää miesparkkina shoppailun ajan, iltaisin siellä järjestetään neuleiltoja. Sattumalta juuri tuona iltana oli kanta-asiakkaiden neuleilta. Sain kutsun jäädä iltaan tutustumaan ja seurustelemaan. Hauskin ilta pitkään aikaan! Sain samalla myös vinkkejä muihin kivoihin lankakauppoihin.

Takahuone oli ihanan hämyisä ja kotoisa. Sohvia ja nojatuoleja vaikka hieman isommallekin seurueelle. Telkkari miesparkkia ajatellen, kantiksille omat kahvikupit. Jos tämä sijaitsisi yhtään lähempänä kotia, niin olisin täällä varmasti joka viikko neuleilloissa. 

Neuleillan välissä sain myös mahdollisuuden käydä tutustumassa leidien työpajaan talon yläkerrassa. Sain "kiertoajelun" värjäyspajaan ja pääsin tutustumaan koko tuotantoprosessiin. 

Lisäksi tutustuimme valokuvaussoppeen, jossa langat pääsevät poseeraamaan edustavissa myyntikuvissa. 
Päädyin ostamaan neljä vyyhtiä ihanuuksia:
Kaupassa myytiin myös leidien itse suunnittelemia neulepäiväkirjoja, vihkoja ja muuta materiaalia. Heidän huumori oli mitä parhainta! Nämä tarrat lähti myös mukaan:
Haluatko tutustua kauppaan lisää? Klikkaa itsesi kaupan sivuille tästä:

*tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan satunnainen vierailu kiinnostavaan lankakauppaan. 

3 kommenttia:

 1. Juu, kyllä täällä vielä luetaan Rouva Sammakkoa. Olikin kiva aloitus tauon jälkeen. Mukavaa ja antoisaa uutta vuotta teillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Oikein mukavaa alkanutta vuotta myös sinne!

   Poista
 2. Aivan ihanalta kuulostaa tuo kauppa! Voi kun pääsisi käymään. Taidan kuitenkin tyytyä nettisivujen selailuun 😊 t. Lumoava Liila

  VastaaPoista