maanantai 4. toukokuuta 2020

Frozen cotton -sukat

Kävimme pari kevättä takaperin parin neulekaverin kanssa kiertämässä Helsingin lankakauppoja (klik). Silloin ostoskoriin tarttui tämä lankakerä. Hetken se ehti istuskella lankakaapin hyllyllä ennen pääsyä valmiiksi sukiksi.





Lanka: ONline Supersocke 8-fach
Puikot: 3,5mm
Malli: perussukka
Koko: 40-42
Langan kulutus: 107g


Nimensä nämä sukat sai langan neuletuntumasta. Olisin nimittäin voinut vaikka vannoa, että langassa on puuvillaa. Se oli raskasta, siinä oli puuvillamainen kierre ja se tuntui käteen puuvillamaisen viileälle. Vilkaisu tuoteselosteeseen kertoo sen kuitenkin olevan 75% villaa ja 25% polyamidia, eli siis perus sukkalangan koostumus. Mukavan erilainen neulekokemus!

Värit kohdistui näissä sukissa aivan vahingossa. Aloin neulomaan toista sukkaa ja tajusin, että ollaan aivan samassa kohdassa menossa. Pitäisikö tehdä lotto?

Näiden neulominen toi mieleen ihania muistoja tuosta lankamatkasta. Olisipa kiva lähteä uudelleen tutustumaan jonkun kaupungin lankakauppatarjontaan!


6 kommenttia:

  1. Ehdottomasti pian uusiksi. Johan sitä kohta lanka loppuu ��

    VastaaPoista
  2. Kivat sukat. :) Mää tilasin kokeeksi Fabelia ja Opalin sukkalankoja, kun halusin semmosia värejä, mitä ei kotoa tai lähempää kaupasta saa. Välillä vähän kirjavampia lankoja. Sukatuttaa nyt jotenkin kovasti isompien projektien jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on jännä, miten perussukkakin muuttuu kiinnostavaksi, kun sen neuloo jostain tavallisesta poikkeavasta langasta.

      Minulla on kanssa juuri tulossa sukkia Fabelista ja Opalin langoista. Minulla vaan tämä valmistuminen on aina vähän pitkissä kantimissa, koska minulla on aina lukuisia neuleita kesken yhtä aikaa. Niistä sitten neulotaan fiiliksen mukaan ja mm. sen mukaan, mitä katsotaan telkusta (voiko samalla tehdä miten haastavaa neuletta). :D

      Poista
  3. Kauniit sukat ja ihanat kuvat! Minä olen virkkaillut vaan viime aikoina rättejä, vanulappuja ja lasinalusia. Ehkäpä tarttis taas palata sukkien pariin jossakin vaiheessa ja alkaa kutomaan pukinkonttiin.

    VastaaPoista