maanantai 13. huhtikuuta 2020

Limaiset lapaset

Olen monta kertaa koittanut päättää tykkäänkö intialaisesta peukalokiilasta vai en. Se näyttää oudolta, mutta istuu käteen todella hyvin. Nyt päätin kuintenkin antaa sille mahdollisuuden.
Kiila siis neulotaan kämmenpuolelle lapaseen. Näyttää hassulle, mutta istuu käteen "kuin hanska". Etupuoli lapasesta on sileä tai sen voi suunnittella mieleisekseen. Neuloin nämä lapaset ihan sileänä, koska lanka oli niin kivasti värjätty.
Tämä lanka on 50g kerissä, joten arvelin,  että tarvitsen kaksi kerää lankaa. Aloitin molemmat lapaset kerän alusta. Ihan vahingossa kerät sattuivat alkamaan lähes samasta kohtaa värinjuoksua, joten näiden väritys tuli kohdistettua ihan itsekseen.
Lanka: Hjerte Garn / Lima (100% villa)
Puikot: KnitPro Cubics 4,0mm
Ohje: sovellettu Novitan ohjeesta (klikkaa tästä)
Koko: nainen
Langan kulutus: 68g


Tämä oli todella helppo ja nopeatekoinen malli. Tykkäsin peukalon erittäin hyvästä istuvuudesta. Minulla on jo toisetkin tämmöiset lapaset puikoilla.

Tämän langan tarina on kiva, joten haluan jakaa sen teidän kanssa:
Näin joskus talvella tori.fi -sivulla ilmoituksen, jossa joku rouva myy ison varaston lankoja pois hintaan 1 euro / kerä. Sisäinen hamsterini heräsi välittömästi. Soitin myyjälle ja sanoin tulevani heti töiden jälkeen illalla hakemaan. Olin toinen ostaja. Ensimmäinen oli ehtinyt jo kuorimaan suurimman osan sukkalangoista päältä pois, mutta jäljella oli vielä kaikkia ihanuuksia, kuten nämä langat. Möyhin lankalaatikoita, keräilin sieltä täältä aarteita ja rupattelin ihanan myyjärouvan kanssa pitkät tarinat neulomisesta. Onneksi minulla oli "vain" 80 euroa rahaa mukana... Ostin nimittäin koko rahalla. Ihana myyjärouva pakkasi vielä muutaman extrakeränkin matkaan mukaan, jotta ne pääsisi "hyvään kotiin". Voi sitä riemua, kun kannoin saaliini kotiin ja järjestelin niitä laatikoihin. Siitä saaliista riittää neulomista ja iloa pitkäksi aikaa.

4 kommenttia:

 1. Onpas langalla hauska tarina. Ja kivat on lapasetkin! On kyllä nätin väristä lankaa. :)

  VastaaPoista
 2. on se vaan näppärä vaikka on hassunnäköinen.olen nyt tehnyt muutamat.

  VastaaPoista
 3. Siistit ja kauniit lapaset. Värimaailma lempeän lämmin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Minusta näiden värimaailma oli myös tosi kivan lämmin. Minulla on onneksi tätä lankaa pari kerää eri värisenä jemmassa, joten voin jossain vaiheessa neuloa lisää lapasia niistä. :)

  VastaaPoista