maanantai 6. toukokuuta 2019

Kotoilusukat kollegalle

Nämä sukat saivat alkunsa aivan vahingossa. Olin työmatkalla ja tarkoituksena oli poiketa illalla matkan varrella ystävän luona. Hän pyysi minua tuomaan kahvimaitoa tullessani. Pysähdyin ABC:n pihaan. Ennen kuin edes sain autoa sammutettua, tajusin sen olevan virhe. Iso virhe. Kyseessä oli Korian ABC, jossa sijaitsee siis myös Novitan tehtaanmyymälä.

Kaupassa silmiini osui mintun vihreä Pilvi-lanka. En ollut ennen nähnyt lankaa tuon värisenä. En yleensä tykkää mintun vihreästä, mutta nyt oli pakko saada tuo kerä, aivan pakkopakko. Samalla matkaan tarttui valkoista 7 Veljestä -lankaa ja puikot. Toki mukana oli myös sylillinen muita lankoja, mutta ne onkin sitten toinen tarina...

Kävimme illalla ystäväni kanssa Finnmarin sisustuskaupassa. Siellä oli kaikkea ihanan hempeää. Kaupan värimaailmasta ja tavaroista syntyi idea sukkiin.

Illalla hotellihuoneessa tein töitä tietokoneella yömyöhään saakka. Vaikka olisi pitänyt jo mennä nukkumaan, niin langat huuteli minulle kassissa. En pystynyt vastustamaan sitä huutoa. Oli pakko saada aloittaa sukka, johon idea oli tullut.
Seuraavana päivänä kerroin työkaverilleni pakonomaisesta tarpeesta neuloa hämärässä hotellihuoneessa keskellä yötä. Näytin hänelle puoliksi neulottua sukkaa. Työkaverini ilme kirkastui ja hän sanoi: "Ihanat, aivan minun väriset!" Nyt siis tiesin, että miksi olin ostanut aivan minulle oudon väristä lankaa. Kysyin, että mikä koko tehdään ja neuloin sukat lahjaksi työkaverilleni kotoiluhetkiä varten.
Lanka: Novita 7 Veljestä (valkoinen) ja Pilvi (mintun vihreä)
Puikot: 3,5mm
Ohje: Perussukka
Koko: 39-40
Langan menekki: 60g


Pilvi-lanka on aivan ihanan pehmoista. Iso osa neulomisajasta kului siihen, että hivelin neuleen pehmoista pintaa. Sukkien saaja oli kuulemma istunut ensimmäisen illan toinen sukka jalassa ja toinen kädessä harrastaen samaa hivelyä.

En tiedä, miten hyvin Pilvi kestää kulutusta, mutta ei sillä ole väliä. Jos ei kestä, niin neulon mielelläni uudet sukat tästä langasta. :)

Tästä se kaikki siis lähti:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti