keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Testissä: Cubics

Rakastan Knit Pron lyhyitä (15 cm) puisia puikkoja ohuita lankoja neuloessa. Ostin kokeeksi neliskanttiset Cubicsit. Niitä saa Knit Pron Symfonie -sarjaan ja Prymin Natural -sarjaan. Molemmat puikot sopivat hyvin käteen ja ovat hyvin saman tuntuiset käytössä.

Puikot olivat suunnilleen saman hintaiset, mutta eroavaisuuksiakin on: Knit Pron pakkauksessa on kuusi puikkoa ja Prymillä vain viisi. Prymin pakkaus taas on hyvä kestopakkaus, jossa puikkoja on hyvä säilyttää ja kuljettaa mukana.Olin ajatellut Cubicsien olevan vain yksi uusi villitys muiden joukossa. Kokeilu kuitenkin todisti luuloni vääräksi. Puikoilla on erilainen neuletuntuma kuin perinteisillä pyöreillä puikoilla. Puikot joustavat hiukan enemmän kuin saman vahvuiset pyöreät puikot. Puikot tuntuivat kuitenkin kestäville. Puikkojen terävä kärki sopii hyvin pitsin neulomiseen.

Suurin ero pyöreisiin puikkoihin tulee kuitenkin tässä: Cubicseilla lankaa koskettava pinta-ala on pienempi. Kitka vähenee ja puikot siis luistavat paremmin. Puikot sopivat erityisen hyvin neulojille, joilla on tiukka käsiala. Kovin löysää neuloville en puikkoja välttämättä suosittelisi. Puikkojen luisto vähentää käsille ja ranteille tulevaa rasitusta, joten puikkoja suositellaan myös reumaa ja muita sairauksia sairastaville. Lyhyet puikot myös mahdollistavat mahdollisimman pienen liikkeen neulottaessa, joten rasitus käsille ja hartioille vähenee myös sitä kautta.

Cubicseilla neulejälki oli hyvin tasaista ja ne olivat miellyttävät käytössä. Hankin näitä varmasti lisää myös eri vahvuisille langoille. Ja nämähän saa ottaa mukaan myös lentokoneeseen. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti