keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Lankainventaario

Tämä päivä on mennyt lankainventaarion parissa. Herra Sammakko on työmatkalla, joten oli hyvä tilaisuus levittää kaikki langat levälleen ja lajitella ne rauhassa oikeisiin laatikoihin. Niitä löytyi ehkä hiukan enemmän kuin muistelin. Lankalaatikot olivat hiukan sekaisin ja vaatehuone oli pullollaan pussukoita, joissa majaili toinen toistaan ihanampia lankakeriä. Puristelin niistä mahdollisimman montaa. Ah, tämä on ollut ihana päivä!

Käykö teille kenellekään muulle niin, että ostatte lankaa, jemmaatte sen vaatehuoneeseen tai muuhun komeroon ja unohdatte sinne? Seuraavalla kerralla taas ostatte lisää lankaa, kun ette muista niiden olemassaoloa? Tai ette jaksa etsiä sitä tiettyä kerää, niin on helpompi ostaa uusi? Minulle käy noin aika usein.

Nyt langat on kuitenkin lajiteltu pääosin läpinäkyviin muovilaatikoihin, materiaalin ja paksuuden mukaan. Omat laatikot ja paikat löytyy 7 Veljestä yksivärisille, raidallisille, Polkka-langoille, Nallen vahvuisille sukkalangoille, ohuille sukkalangoille, puuvillalangoille, akryylilangoille, sekoitelangoille, huopuville langoille, efektilangoille, virkkauslangoille jne. Nyt luulisi lankojen löytyvät helpommin aina inspiraation tullessa.

Lempilankojani säilytän tornissa:Torni siis sijaitsee makuuhuoneessa. Aamulla ensimmäisenä näen langat ja vielä illalla viimeisenä ne näkyy minulle. Rakastan katsella ihania keriä laatikoiden läpi. Aina välillä käännän tornin toisin päin, joilloin näkyville tulee taas ihan eri lankoja. Tai sitten vaihdan torniin toisen laatikon, jotta voin ihailla aivan eri värejä. Pelkkä lankojen näkeminen saa hyvälle mielelle, vaikka ei ehtisikään neulomaan juuri sinä päivänä.

Tornin lisäksi muutama laatikko lymyilee sängyn alla ja vaatehuoneessa. Nämä langat menivät nyt toiseen paikkaan:


Näissä laatikoissa asustavat keinokuitulangat sekä erilaiset virkkauslangat.

Tämä päivä toi mieleen paljon muistoja: jokaisella lankakerällä on tarinansa, että mistä, milloin ja kenen kanssa se on ostettu. Lankakerät myös tuovat mieleen miljoonia idoita neulomiseen ja virkkaamiseen. Nyt vaan puikot käteen ja tekemään näistä jotain kivaa.

1 kommentti:

  1. Tosi ihana tarina lankainventaariostasi ja niin tuttu! Lankatornisi on kätevä, kun laatikoista näkee läpi ja sitä voi välillä käännellä.

    VastaaPoista