keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Silkkiunelma

Täällä ollaan taas! Bloggaaminen on ollut hieman tauolla perhesyistä, mutta nyt alkaa taas aktiivisempi kausi. Olen neulonut ison kasan kaikkea, josta ensimmäisenä haluan esitellä tämän silkkisen pehmeän ihanuuden. 


Tämä lanka on ehkä ihaninta ikinä. Valkoista, kiiltävää, pumpuliakin pehmeämpää villisilkkiä. Olin ostanut sen työmatkalta ja pitänyt jemmassa. Ajatuksena oli "jos neulon tämän, en enää omista sitä". En siis voinut neuloa tätä. Koronan alkaessa tuli kuitenkin pelko, että kaikki ei olekaan ikuista. Niitä ihanimpia lankoja ei ehkä kannatakaan vain jemmata, vaan ne pitää neuloa. Kaivoin tämän langan puikoille ja halusin tehdä siitä pitsihuivin. 





Mallin valinta oli myös pitkällinen prosessi. Piti löytää täydellinen ohje juuri tälle langalle. Selasin kaikki kirjat, lehdet, tietokoneen ja netin läpi ennenkuin päädyin tähän malliin. Jokainen silmukka oli silkkaa nautintoa. Puolet ajasta meni neuleen pehmeän pinnan hivelyyn ja sen kiillon ihailuun. Valmistuminen otti aikaa, mutta se ei haitannut. Matka oli niin kovin nautinnollinen.





Lanka: Villisilkkiä, ostettu ilman vyötettä
Puikot: pyöröpuikko, muistaakseni 5mm
Ohje: Connie Peng / First Note 
Langan kulutus: 143g


***
Kaivoin ison kasan valmiita neuleita kuvattavaksi. Kaivoin myös kasan puolivalmiita viimeisteltäväksi.  Pyrin saamaan niitä tänne näytille lisää lähiaikoina.

Jos haluat jonkun blogissa esitellyn tuotteen itsellesi, niin ota yhteyttä: sammakonsunnuntai@gmail.com. 


2 kommenttia:

  1. Kiva kun tuli taas linjoille ja noin kauniin huivin esittelyllä! Ymmärrän varsin hyvin, että neulominen kesti eikä pelkästään silmukoiden neulomiseen. Itsekin hidastelen kun on oikein kiva neule ja lanka käsissä. Nautiskellen neulominen on ihan oma tekniikka ja laji.
    Täällä blogimaailmassa on nyt tämmöinen ongelma, että ainakin mulla on vaikeuksia saada kommenttia nimellä. Siispä ilmiannan itseni näin
    - KristiinaS -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kristiina! Kiva, että olet taas mukana lukemassa blogia! Minulla täällä oikein sormet syyhyää saada kirjoittaa monesta jutusta. Minulla on muitakin oikein herkutellen tehtyjä neuleita valmiina / valmistumassa.

      Ihmettelin itsekin tuota kommenttiasiaa. En tiedä mikä on muuttunut. Mutta kiva, kun sait kommentin tulemaan läpi. :)

      Poista