lauantai 4. maaliskuuta 2023

Lankamatkalla Amerikassa, osa 3

Kolmannessa, ja viimeisessä, osassa matkaamme Washingtonin osavaltiossa etelään, historialliseen pikkukaupunkiin nimelta Chehalis. Chehalis on vain puolen tunnin matkan päässä pääkaupunki Olympiasta. Suosituksen saaneena matkasin katsomaan lankakauppaa nimelta Ewe and I. 
Ulkoapäin paikka näytti aika vaatimattomalle. Onneksi navigaattori osasi viedä minut perille. Olin kuullut, että kauppa olisi lankaparatiisi, joten astelin reippaasti sisään. 
Sisällä kaupassa piti vetää hetki henkeä. Se olikin isompi ja runsaampi kuin osasin odottaa ulkoasun perusteella. Hyllyt suorastaan notkuivat toinen toistaan ihanampia lankoja. Hyllyjen päällä oli valmiita neuleita inspiroimassa neulomaan. En tiennyt mihin suuntaan olisin lähtenyt ensimmäisenä. Tämä kauppa oli niin täynnä ihanuuksia, että en edes tiennyt mitä katsella. Suosikiksi muodostui kuitenkin ehkä tämä seinämä täynnä upeita vyyhtejä. Onneksi matkustin vain yhden matkalaukun kanssa, muuten olisi pankkikortti alkanut vinkumaan kovalla otteella. 
Kaupan yhteydessä on myös kahvila, josta saa mm. salaateja ja kunnon pekonivoileipiä. Jos mukana sattuu olemaan seuralainen, niin kahvila toimii hyvänä viihdykkeenä ostosten ajan. 

Kaupassa oli eläkeläisrouva vapaaehtoisena avustamassa ja neuvomassa neulojia. Hän istui kaupassa neulomassa ja avusti asiakkaita aina, kun jollain oli jotain kysyttävää. Tässäpä olisi unelmavirka itselle eläkepäiville. Hän kertoi, että joku heidän vakioasiakkaista omasi suomalaisia sukujuuria. Sattumalta nainen tulikin paikalle. Oli mukava istahtaa rupattelemaan hänen kanssaan, aivan ihana persoona! Vietin kaupassa muutaman tunnin - aika vain vierähti hyvässä seurassa.
Puikkoja ja muita tarvikkeita oli tarjolla hyvä valikoima. 
Kehrääjälle ja huovuttajalle oli tarjolla mukava valikoima kuituja työstettäväksi. Kokonaisuutena tässä kaupassa oli todella hyvä ja monipuolinen valikoima. 
Chehalis oli kaunis historiallinen kaupunki, joka oli rakentunut rautatien myötä paikalleen. Pääkatu oli edelleen täynnä vanhoja rakennuksia. Kaupassa vierähti sen verran pitkä tovi, että en ehtinyt enää tutustumaan kaupunkiin sen enempää. Ehkäpä vielä joskus palaan tänne. 

Matkaan mukaan tarttui oranssi lanka muistuttamaan Halloweenista (vietimme sitä tuolla) sekä pari vyyhtiä muistuttamaan majapaikkamme maisemista ja värimaailmasta. Jään kaiholla muistelemaan reissua sekä kaikkia ihania kohtaamisia lankakaupoissa. 


1 kommentti:

  1. No huh, miten onkin noin paljon lankoja. Valinnan vaikeus kyllä tulisi, tuollahan täytyy oikeasti tietää mitä tarvitsee. Ilmeisesti siis sielläkin päin maailmaa neulotaan, paljon. Kiitos tästä katsauksesta.

    VastaaPoista