keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Herra Sammakon huivi, osa 2

Olen pitkään halunnut virkata huivin poikittain. Sellaisen klassisen miesten huivin. Nyt tämän huiviepisodin myötä ajatelin tehdä Herra Sammakolle toisenkin huivin, vähän kevyemmän lämpimämmille säille. Heran toiveesta huiviin tuli "raikkaat värit". 

Virkkasin kiinteillä silmukoilla silmukan etureunaan, jotta pinnasta tuli mukavan ilmava ja raidallinen. Ajatuksena oli, että huivi lämmittää tarvittaessa tai muuten se voi vain roikkua kaulassa lämpimämmällä säällä tai sisätiloissa, kuten kaupassa. Lanka: Novita Nalle
Koukku: 4,5 mm
Koko: pituus noin 150 cm
Langan kulutus: 120 g


Tämä oli mukava välityö. Huivin virkkasi aika nopeasti. Virkkaus on myös siitä mukavaa, että sen voi helposti jättää kesken ja jatkaa joku toinen kerta. Herra Sammakko on jo nimennyt tämän, sillä hän on pukiessaan sanonut laittavansa "Hammastahnaliinan" kaulaan. 

6 kommenttia:

 1. Tyylikkäältä näyttää ainakin hänen kaulassaan :)

  VastaaPoista
 2. Hei käsityöntekijä!
  Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F
  Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
  (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja! Toki onnistuu vastailla! Käyn täyttämässä kyselyn.

   Poista
 3. Heippa, pitkästä aikaa :) Olet jälleen kutonut/virkannut kivannäköisiä juttuja :)
  Tilasin adlibrikselta Jonsukat kirjan kun jotenkin ihastuin niiden kuvioon ja olen tosi huono tekemään mitään erikoista ilman ohjetta. Katsotaan osaanko tehdä jahka langat ja kirja saapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Laura! Kiitos! :)
   Kiva kuulla, että olet taas innostunut käsitöistä! Jos tulee joku tenkkapoo neuleen kanssa, niin voin yrittää neuvoa etänä, jos suinkin vain osaan. :)

   Poista