maanantai 22. helmikuuta 2021

Lankakaupassa Lappeenrannassa

Voitin viime keväänä kässämessujen arvonnassa lahjakortin (klik). Käytin sen silloin Lappeenrannassa sijaitsevaan Pyöröpuikko -lankakauppaan. Saamani palvelu oli äärimmäisen joustavaa ja ystävällistä. Olen siitä asti haaveillut pääseväni vierailemaan kaupassa paikan päällä. 

Lähdimme Herra Sammakon kanssa reilu viikko sitten minilomalle. Olin aina halunnut käydä tutustumassa Imatran valtionhotelliin, joten varasin meille sinne viikonlopuksi huoneen. Taka-ajatuksena oli myös päästä Lappeenrantaan lankakauppaan.

Pyöröpuikko houkuttaa jo ulkoa päin katsottuna astumaan sisään. 


Kaupassa sai heti ovelta lämpimän tervehdyksen. Kauppa oli pieni, mutta sitäkin tunnelmallisempi. Jokainen nurkka pursusi lankoja, ideoita ja inspiraatiota. Kaupan neulenurkkaukset suorastaan huusi tarttumaan puikkoihin ja alkamaan neuloa. Täällä voisi viettää tunteja aikaa ihan vain istuskellen. Lankoja oli myynnissä monilta eri merkeiltä, esimerkiksi Katia, Regia, Lang, Schachenmayr, Bice... Kaikkea ihanaa niin paljon, että ei tiennyt, mistä kohti aloittaa. Myös puikkoja ja tarvikkeita oli tarjolla kattavasti. Tämän "karkkihyllyn" ohi oli mahdotonta päästä. 


Kaupan ostoskori oli niin söpö, että sen kanssa oli ihana kierrellä shoppailemassa.


Tässä kaupassa oli aivan ihana vierailla. Aivan reissun kohokohta! Kaupan omistaja ja hänen tyttärensä olivat ihanan ystävällisiä ja huomioivat kaikki asiakkaat henkilökohtaisesti. Heidän kanssa oli ilo asioida. Myös muut asiakkaat oli hyvin tuttavallisia. Tässä kaupassa voisi viettää aikaa pidempäänkin. Tämä tulee kyllä vierailulistalle aina, kun olen tuolla suunnalla liikkeellä.

Saaliiksi tarttui kasa ihania lankoja:


Kuvasta puuttuu alla oleva lanka ja puikot. Ne kun päätyi käyttöön heti. Lankakaupan jälkeen suuntasimme Herra Sammakon kanssa Lappeenrannan linnoitukselle taidemuseoon, ratsuväkimuseoon ja kahville ihanaan kahvila Majurskaan. 

Imatran koski on Suomen vanhin matkailunähtävyys, jota on käyty ihastelemassa jo 1700-luvulla.  Se on ollut aikanaan yksi Suomen suosituimpia turistikohteita, ellei jopa suosituin. 1900-luvun alussa turisteja virtasi katsomaan vapaana virtaavaa koskea, Euroopan Niagaraksikin kutsuttua Imatran koskea. Kosken rannalle rakennettiin upea jugend-linna hotelliksi palvelemaan näitä turisteja. Vielä nykyisinkin hotelli on hieno nähtävyys. Koski ei valitettavasti pauhaa enää kuin näytösluonteisesti, sillä se on padottu energian tuotantoon.Imatran valtionhotelli on hieno kohde. Siellä kannattaa poiketa, jos on tuolla suunnalla. Pelkästään tämä pääsisäänkäynti houkuttaa astumaan sisälle menneisyyteen.

Kotimatkalla ajoimme Mikkelin kautta. Herra Sammakko ei tiennyt, mikä on Kenkävero, joten poikkesimme katsomaan sitä. Ravintola oli kiinni, ainoastaan Taito-shop oli auki. Heti ovelta haukansilmäni bongasi kyltin, jossa mainostettiin sukkalankoja -50%. Niitä oli pakko käydä vilkaisemassa. Pöydät notkui toinen toistaan ihanamman värisiä Lana Grossa -lankoja. Olihan niitäkin pakko ostaa "jokunen" kerä itselle tuliaisiksi.


Pieni miniloma, mutta tuntui kuin olisimme olleet kauemminkin poissa kotoa. Runsaat tuliaiset itselle pitävät huolen siitä, että tästä reissusta on iloa pitkään. :)
 

2 kommenttia:

  1. Kiva lomanen teillä on ollut. Matkamuistolangat on just niitä parhaita! Niitä neuloessa muistuu mieleen paljon matkalla koettua. Ja vielä valmis neulekin jatkaa matkan muistelua. Tai jokin käyttöesine, kuten mulla Kakolan vankilan kaupasta ostettu peltimuki, josta joka päivä juon vettä ja puukapustalla hämmennän ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kristiina! Minä rakastan matkamuistolankoja. Toinen ihana asia on jämälangat. Niitä työstäessä voi muistella mistä ne on ostettu ja mitä ihanaa niistä on jo neulottu/virkattu.

      Poista