lauantai 16. helmikuuta 2019

Kirkkosukat

Nämä sukat valmistui jo joulun aikaan, mutta ne ovat odottaneet kuvaamista tähän asti.
Sukat ovat saaneet nimensä siitä, että aloitin niiden neulomisen kirkossa. Kävimme joulun alla kuuntelemassa Ainolan joulu -konserttia, jossa Sibeliuksen musiikin ohella kerrottiin hänen elämästään sekä myös joulun vietosta Ainolassa. Konsetti oli kynttilän valossa. Sellisti Jussi Makkonen  oli aivan huikea!

Lanka: Svarta Fåret - Raggsockgarn
Puikot: Cubics 4,0 mm
Koko: 35-37
Ohje: Perussukka
Langan kulutus: 106 g


Lanka on tilattu Adlibrikselta alennusmyynnistä. Aivan ihana, paksu ja pehmeä lanka. Onneksi tilasin tätä useamman kerän jemmaan. Tästä tulee varmasti neulottua sukkia ja lapasia lisääkin.


Kuvaussessiossa hääräili mukana myös suloistakin suloisempi assari: Hurja.
6 kommenttia:

 1. Ihanat sukat ja kauniita kuvia :) Millä otat kuvasi?
  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! En omista kameraa, joten kuvat tulee otettua ihan puhelimella. Tällä hetkellä käytössä Samsung S9.

   Poista
  2. Tuleepa upeita kuvia kännykällä :) Ja onhan sinulla tosi hyvä silmä millaisella taustalla ym otat kuvasi! :) Ootko opetellut asiaa vai tuleeko ihan luonnostaan :)
   -Laura-

   Poista
  3. Voi kiitos! En ole mitenkään opiskellut asiaa. Katselen vain ympärilleni ja nähdessäni jonkin kiehtovan paikan tai esineen käytän sitä kuvauksessa. Joskus käy myös niin, että jokin paikka suorastaan huutaa kuvaamaan. Silloin täytyy neuloa siihen paikkaan sopivat sukat.

   Poista
  4. Kuulostaa mukavalta :)
   Kuvaus on aina ollut sellainen asia joka on kiehtonut minua kovasti. Aina mietin että pitäis alkaa kuvata enemmän, mutta silti en ole vielä kuitenkaan aloittanut kunnolla. Kuvaan tottakai kun tulee sellainen kiva paikka esiin. Olen tässä miettinyt että hankkisinko uuden kännykän jossa hyvä kamera vai jonkun "minijärkkärin"...
   -Laura-

   Poista
  5. Laura: Osta molemmat? Molemmille on oma paikkansa ja aikansa. Järkkärillä tietenkin saa tehtyä enemmän, mutta vaatii myös sen, että sitä opettelee käyttämään.

   Nykyisissä puhelimissa alkaa olla niin hyvät kamerat, että itse en ole nähnyt tarpeelliseksi ostaa kameraa ollenkaan. (Enkä osaisi käyttääkään.) Kun oppii tuntemaan oman laitteen toiminnot ja tavan käsitellä valoa, niin sillä saa kyllä todella hyviä kuvia aikaiseksi.

   Itsellä tulee välillä sellainen hätäily, että ei jaksa etsiä sitä täydellistä kuvauspaikkaa tai valaistusta, vaan kuvat on saatava heti. Välillä taas jotkut sukat voi odottaa viikkoja sitä oikeaa hetkeä tulla kuvatuksi.

   Poista