perjantai 11. tammikuuta 2019

Ruttu-säärystimet

Ystäväni on pitkään ehdotellut, että tekisin sukkien ohella myös säärystimiä. En ole itse koskaan käyttänyt kyseisiä laitteita, joten niiden mitoittaminen oli minulle vierasta. Päätin kuitenkin tarttua haasteeseen.
Neuloin säärystimet ruttusukan varrella, eli säärystimet on ja pysyy rutussa, niitä ei siis saa suoraksi. Ruttujen neulominen oli ihan mukavaa puuhaa, mutta jonkin verran hidasta. Aina, kun työ oli kasvanut, tehtiin ruttu, jolloin työ kasvaa korkeutta hyvin hitaasti.


Lanka: Socki (Pink Parade) + 7 Veljestä (valkoinen)
Puikot: 3,5mm
Ohje: Ruttusukan varren ohjeella
Langan menekki: 98g


Halusin, että säärystimet eivät kiristä käytössä. Yläreunan joustin on päätelty joustavalla päättelyllä (klik). Tulipa opeteltua samalla aivan uusi tekniikka. On muuten kätevä! Suosittelen kokeilemaan!


2 kommenttia:

  1. Just sain tehtyä itelleni säärystimet, pitkään niitä olen suunnitellut tekeväni mutta nyt vasta sain aikaiseksi. :) Ostosäärystimet on olleet tähän asti. Mutta mukavaa vaihtelua sukanneulontaan. Omani tein semmoisiksi, että ylettävät polviin asti jos tarve vaatii, palelija kun olen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kun ei juuri koskaan palele, niin en ole itse tarvinnut säärystimiä. Mutta luulen kyllä, että näitä tulee neulottua lisää erilaisia.

      Poista