sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Synttärilahja itselle

Paljon onnea vaan, paljon onnea Minä, paljon onnea vaan! On tultu siihen ikään, että synttäreitä ei enää juhlita. Täytin vuosia pari viikkoa sitten. En saanut yhtään synttärilahjaa, joten päätin paikata tilanteen ostamalla lahjan itse itselleni. Itselle ostamisessa on muuten se hyvä puoli, että mieleisen lahjan ostaminen on helppoa.

Olin haaveillut muutamasta kirjasta jo pidempään, mutta en ollut raaskinut ostaa niitä. Prismassa silmiini osui tarjouspöytä, jossa oli juuri ne kirjat, joita olin haaveillut. Ja vieläpä edullisesti. Siitä se idea sitten lähti.
Tykkään Niina Laitisen ohjeista. Ne on selkeästi kirjoitettuja ja mallit on todella kauniita. Tämä kirja on ollut mielessä jo sen ilmestymisestä saakka. Nyt se odottaa täydellistä kahvihetkeä ja avaamista. Olen säästellyt tätä speciaalia herkkuhetkeä varten. Tästä kirjasta tulee toteutettua varmasti useampi malli.
Olen ihaillut facebookin villasukka -ryhmissä sekä eri blogeissa muiden neulomia sukkia Merja Ojanperän ohjeilla. Selasin kaupassa muutaman sivun tätä kirjaa ja ihastuin heti. Kauniita, koristeellisia malleja. Tätä kirjaa tulee varmasti luettua useasti ihan vain ihaillakseen kuvia.
Minulla on aina suunnitelmia langanjämien tuhoamiseen palavirkkauksella, mutta toteutus on vielä hiukkasen ontunut. Toivottavasti tämä kirja saa koukun heilumaan. Rakastan näitä palavirkkaus-kirjoja, koska niiden värikkyys saa luovuuden kukkimaan ihan vaan kirjaa selailemalla.


Työkaverini oli nähnyt telkussa Halpa Hallin mainoksen, jossa mainostettiin halpoja lankoja. Hän vinkkasi minua tutustumaan tarjontaan. Olen monta kertaa puristellun Novitan Duo keriä kaupassa, mutta pitänyt niitä sen verran tyyriinä, että ne on jääneet hyllyyn. Nyt niitä oli halvalla, joten ostin kaikkia värejä kaksi kutakin. Matkaan tarttui myös muutama muu alennuskerä. Myös säilytyslaatikoita tarvittiin lisää, joten ostin vielä kasan niitäkin, alennuksessa kun olivat.
Nyt on taas puuhaa pitkäksi aikaa. Enää puuttuu aika näiden kaikkien neulomiseen. Ideoita on pää täysi.

Mitä sinä tekisit näistä? Millainen olisi sinun unelmasynttärilahja?
4 kommenttia:

 1. Mainio synttärilahja. :) Onnittelut näin jälkikäteen! Miun viime jouluinen joululahja oli vähän saman tyyppinen, mutta langat valitsivat mies ja anoppi. ;) Niistä riittää varmaan vielä ensi vuodeksikin helposti tekemistä. Hih. Kaikki kässäilylahjat on hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse kun ostaa, niin ei tule ainakaan pettymyksiä. :D
   Kässälahjat on aina kivoja. Sain jouluna Äiti Sammakolta tee-se-itse-villasukat, eli pari kerää sukkalankaa.

   Poista
 2. Onnea onnea!!!! Oot hienon lahjan ostanut, eihän tän upeempaa voi ollakkaan :D Mulla myös tuo Villiä virkkausta-kirja, kuvia vain ihhaillut, kun on niin kommeita :) Ihania kutomishetkiä sinulle ja mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Käsityökirjat on ihania. Niitä voi vain selailla ja inspiroitua, vaikka ei kyseisestä kirjasta mitään tekisikään. Mukavaa neulesyksyä myös sinulle! :)

   Poista