sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Prahassa lankakaupassa

Olimme viime viikolla Herra Sammakon kanssa Prahassa muutaman päivän lomailemassa. Koska lankakaupat ovat suuri intohimoni, etsin tietenkin taas kartasta kaupan, jossa halusin vierailla. Kauppa sijaitsi noin 5km keskustasta, joten käveltyäkin tuli mukavasti, kun taivalsimme sinne jalkaisin.

Kauppa oli melko pieni ja se sijaitsi kiinteistössä, jossa ei ollut paljon muita kauppoja. Alue ei myöskään ollut ostosaluetta, joten sinne ei ehkä eksy ohikulkumatkalla. Kauppa oli kuitenkin vaivan arvoinen. Ikkunasta katsellut nalle suorastaan huusi astumaan sisään.

Kauppa oli googlen kartassa englanninkielisellä nimellä My Ball. Kaupan valikoima koostui pääasiassa Dropsin ja Katian edullisimmista langoista, sillä ne kuulemma käyvät kaupaksi parhaiten. Luksuslankoja edusti Madelinetoshin langat.

Kaupan omisti mukava nainen, joka puhui hyvää englantia. Istuimme pitkän tovin kaupassa rupattelemassa naisen kanssa. Naisen neuleita oli kaupan pöydillä ja hän neuloi niitä ahkerasti asiakkaiden välissä.

Saaliiksi tarttui kaksi kerää tsekkiläistä sukkalankaa sekä KnitPro Zing-puikot.
Praha oli todella mukava kohde. Siellä saa hyvin kulumaan useamman päivän. Kaupungin historia ja hyvin säilynyt vanhakaupunki siltoineen on todella viehättävä. Suosittelen lämpimästi!

Ken kukkulalle kiipeää, se parhaat maisemat nähdä saa. Ajattelimme "oikaista" kaupalle kartassa näkyneen puistoalueen kautta. Se ei ollutkaan puisto, vaan kunnon kukkula. Reissu kävi siis ihan kuntoilusta, kun kävelimme kaupalle yli 3h tämän kukkulan yli.

2 kommenttia:

  1. Muutama vuosi sitten etsin Prahassa kangaskauppaa (mun must matkoilla). Löysin yhden myös ostoskortteleiden ulkopuolella. Kirjaimellisesti täynnä lattiasta kattoon ja innostuneet pitäjät, jäi vahvasti mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin mukavaa, kun on joku tämmöinen "must" reissuissa? Niistä jää kiva muisto. :)

      Poista