maanantai 28. toukokuuta 2018

Lankamatkalla Helsingissä, osa 1

Näin muutama viikko sitten Jyväskylän käsityömessuilla tutun neulojan, jota en ollut nähnyt aikoihin. Rupattelimme tovin ja saimme idean, että olisipa mukava käydä porukalla katsastamassa jonkun muun paikkakunnan lankakaupat. Siispä aloimme viestitellä ja sovimme sopivan viikonlopun kalenteriin.

Perjantaina 18.5.2018 starttasimme matkaan kolmen naisen voimin Jyväskylästä. Suuntasimme ensimmäisenä Järvenpäähän Lentävään Lapaseen. Meillä kävi aivan mieletön tuuri: olin viikolla soittanut ja kysellyt, että ehtisimmekö, jos saavumme vasta hiukan ennen kuutta. Onneksemme sain kuulla, että heillä on tuona iltana Neuleiden yö, eli kauppa on auki klo 24 saakka.
Perillä meitä odotti iloinen puheensorina. Kauppa oli jo täyttynyt neulojista. Henkilökunta toivotti meidät iloisesti tervetulleeksi. Kaupassa oli aivan ihana tunnelma! 

Koska kyseessä on Lankakahvila, tarjolla oli jos jonkinmoista kakkua ja herkkua. Haimme kahvit ja kakut ja asetuimme neulomaan hetkeksi. Kaikki pöydät olivat täynnä innokkaita neulojia. Alla oleva kuva on napattu viereisestä pöydästä.

Kaupassa on mukava valikoima eri merkkisiä lankoja ja neuletarvikkeita. Myyjät ovat ystävällisiä ja avuliaita. Kiertelimme kaupassa hypistelemässä lankoja kotiinviemisiksi.

Tapasinpa kaupassa myös toisen bloggaajankin. Kuinka moni tunnistaa kuka hän on ja mistä blogista on kyse?
Kaupan pihassa oli parkissa Suvi-Maria Knuutisen Pitsi Beagle.


Suvi-Marja on tehnyt auton sisutuksen itse. Hän on purkanut kaikki verhoilut pois ja tehnyt kaiken uusiksi, omalla tavallaan. Penkit on verhoiltu pitsillä, ovipaneelit ja muut on verhoiltu erilaisilla kankailla.

Takaikkunalla oli parkissa Angry Birds -pehmoleluja. Pehmot on myös tuunattu: ne on täytetty kissanhiekalla. Ne imevät itseensä kosteutta, joten auton ikkunnat eivät ole koskaan huurussa.
Aivan mieletön auto! Erityisesti näin kesällä tämä on mitä mainioin kulkupeli. Herättää varmasti huomiota ja hilpeyttä kaikkialla. Nostan vahvasti hattua auton tekijälle. Tämä ei ole syntynyt päivässä eikä kahdessa. Tähän on myös tarvittu paljon mielikuvitusta ja rohkeutta.


Tarttuipa kaupasta tietenkin myös saalistakin matkaan mukaan: sukkalankoja ja pitsipuikot.
Lentävästä Lapasesta suuntasimme Helsinkiin hotelliin. Istuimme illallisella neulomassa ja herkuttelemassa. Otimme lasilliset viiniä ja suunnittelimme reitin lankakauppoihin seuraavalle päivälle. Niistä lisää seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

  1. Teillä kävi kyllä tuuri aukiolon kanssa! :) Oli kiva tavata ja tervetuloa kurkkamaan mun sivuja, Taitohelmari oli nimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Aukiolo tuli kuin tilauksesta meille. Oli mukava tavata! :)

      Poista