lauantai 11. marraskuuta 2017

Jäinen Annis

Äiti Sammakko osti jo viime talvena langat ja pyysi minua tekemään niistä hänelle huivin. Huivimallia etsittiin pitkään ja hartaasti. Koska Äiti Sammakko on pienikokoinen, ei tullut kysymykseen kolmion mallinen huivi, sillä se roikkuisi edestä liian alhaalla. Pohdinnan jälkeen malliksi valikoitui kauniisti kaartuva Annis. Se olikin ollut minulla jo vuosia neulottavien listalla.

Muutaman illan heiluttelin puikkoja ahkerasti. Lopputuloksena syntyi tämä:


Äiti Sammakko ei voi pitää mitään villaista, joten langaksi hän valitsi Nako Moonlightin, joka on akryylia ja polyesteria. Langassa vaihtelee osiot, joissa on eri verran hopeasäiettä mukana. Lanka muistuttaa jäisen huurteista. 

Annis oli mukava neuloa. Se aloitetaan neulomalla ensin alalaidan pitsikaavio. Pitsikaavio on selkeä ja syntyy nopeasti. Huivin muoto syntyy lyhennetyillä kerroksilla. Koska lanka itsessään oli niin kaunis, erityisesti sileässä neuleessa, niin jätin pitsikaaviosta nypyt neulomatta. Huivia neuloessa koin jonkinmoisen ahaa-elämyksen neuleen muotoilusta lyhennetyillä kerroksilla. Tämän huivin neulominen oli jotenkin erityisen mukava kokemus.


Lanka: Nako Moonlight
Puikot: Addin pyöröpuikko 120cm/5mm
Langan kulutus: vähän reilu kerä, eli noin 60-70g
Ohje: Annis (suomeksi käännettynä täällä)


3 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja huurteinen huivi! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole yleensä suuri keinokuituisten lankojen ystävä, mutta tästä tuli kuitenkin minustakin hyvin sievä.

   Poista
 2. Kaunis ja hillitty. Sopii hyvin talviseen maisemaan. Kiva huivimalli.

  VastaaPoista