perjantai 6. tammikuuta 2017

Perustavaa laatua

Joulun alla tuli neulottua telkun äärellä ja autossa istuessa kasa tavallisia perussukkia, joskin langat olivat värikkäitä. Testissä oli myös muutamia uusia lankatuttavuuksia.
***
Kun novitalta tuli Nalle Garden -langat myyntiin, ostin niitä muutaman kerän. Ne odottelivat korissa aikansa inspiraatiota. Nyt talven pakkasten ja pimeyden keskellä minulle tuli tarve saada väriterapiaa, joten tämä lanka oli parhainta lääkettä siihen. Keväisen vihreät sukat saivat haaveilemaan talven ja pakkasten väistymisestä kevätauringon tieltä.
Lanka: Novita / Nalle Garden
Puikot: 3,0 mm
Malli: Perussukka
Koko: 39-40


***
Ad Libris -verkkokirjakauppa myy nykyisin myös lankoja. Tilasin heiltä joku aika sitten kasan heidän omalla Socki-merkillä olevia sukkalankoja. Langoissa on mielenkiintoinen raidoitus, jossa on harvinaisen pitkä väriraportti. Raitoja on siis aikalailla turha lähteä kohdistamaan. Lanka on todella mukava neuletuntumaltaan ja värien juoksua on viihdytävää seurata neuloessa. 100g kerästä syntyi tämmöinen sukkapari:
Lanka: Socki (by Ad Libris)
Puikot: 3,5 mm
Malli: Perussukka
Koko: 36-38

Tämä lanka oli niin kivaa neuloa, että tätä on pakko neuloa pian lisää. Onneksi minulla on tätä monta eriväristä kerää jemmassa odottamassa vuoroaan.


***
Olin ostanut joskus Lankamaailmasta kaksi kerää pinkkiä unelmaa, Vikingin Sportsraggia. Nyt ne huuteli minulle laatikosta, että tahtoisi päästä sukiksi. Langan koostumus tuntui selkeästi vähemmän villaiselle kuin muut sukkalangat. Tässä langassa on 40 % keinokuitua (mm. Novitan sukkalangoissa määrä on 25%).  Lankaa oli ihan mukava neuloa värinjuoksua seuraten, mutta muuten tämä ei aiheuttanut mitään suurta innostusta ostaa lankaa lisää.
Lanka: Viking / Sportsragg
Puikot: 3,5 mm
Malli: Perussukka
Koko: 36-37


***
Joulun alla valmistui myös ihan perusmallin raitasukat. Ensimmäisen sukan valmistuttua onneksi punnitsin sukan ja jäljellä olevan langan. Huomasin nimittäin, että jäljellä oleva lanka ei riitä toiseen sukkaan. Onneksi sain ystävältä yhden kerän Teeteen Sallaa, jolla neuloin pari ensimmäistä raitaa sukkaan. Jos ei katso kovin tarkaan, niin tuskin huomaa mitään kummallista värien juoksussa.
Lanka: Novita / 7 Veljestä Raita (+ pieni pätkä Teeteen Sallaa)
Puikot: 3,5 mm
Malli: Perussukka
Koko: 44-46


***
Osa sukista matkasi jo joulumyyjäisistä julupaketteihin ja lämmittämään jokun viluisen jalkoja. Muutamat odottavat vielä uutta kotia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti