lauantai 21. marraskuuta 2015

Joulupihalla käymässä

Sammakon kotikonnuilla järjestettiin tunnelmallinen Joulupiha -tapahtuma. Äiti Sammakon kanssa suunnistimme sinne jo aamuhämärissä. No, koko päivän satoi lunta ja oli hämärää. Mutta senkin verran tunnelmallisempaa!

Joulupihalla oli myynnissä paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Kahden talon pihapiirit kaikkine rakennuksineen oli valjastettu käyttöön. Taloissa oli sisällä ja ulkona erilaisia myyntipisteitä. Ohessa muutama palanen makusteltavaksi:


 Opasteet paikallaan.

Kutsuvan näköinen kuja.

Kasvihuoneesta oli tehty kranssimyymälä. Myymälässä oli myynnissä erilaisia joulukransseja.

Kranssimyymälässä tuoksui myös glögi.

Kasvihuoneessa oli kasvatettu kesällä viiniköynnöksiä. Viinirypäleistä oli tehty mehua, joka oli sitten jatkojalostettu glögiksi. Oli muuten taivaallisen hyvvä!

Näkymä navetan ylisiltä.

Jos tässä ei ole joulun tunnelmaa, niin sitten ei missään!

Kodassa sai käydä lämmittelemässä ja paistamassa vaahtokarkkeja.

Pieni tonttu on kulkenut omenapuiden välistä.

Paikalla oli myös Arja Koriseva sekä joulumuori. Joulumuori tarjosi pussistaan karkkeja Sammakon perheelle.

Olipa mukava päivä! Onneksi jouluun on vielä aikaa, niin ehtii käymään useammassakin joulutapahtumassa. Muutamat villasukatkin lähtivät uusiin koteihin lämmittämään viluisia jalkoja. Näillä säillä niitä tarvitaan.

Matkaan tarttui mm. kotitekoinen ruisleipä, ovikoriste, puinen poro pihaa vartioimaan, paikallisia hilloja ja muita herkkuja. Arpajaisista sain vielä matkaan piparkakkuja. Ei siis turha reissu ollenkaan!


1 kommentti: