lauantai 27. tammikuuta 2024

Huivit menee tuubiin, osa 2

Esittelin ennen joulua muutaman tuubihuivin. Tässä tulee neljä lisää. Näitä jotenkin vaan putkahteli valmiiksi tuossa joulun alla. Koska joku meni pukinkonttiin, niin ei voinut julkaista ennen joulua. 

Ensimmäinen tuubi on virkattu, värikäs, simppeli tuubi. Se syntyi jämälangasta parissa illassa virkaamalla. Kertakaikkisen kiva lanka virkata! Yksisäikeinen paksuhko ihanan pehmeä lanka, jonka sävyt vaihtui kivasti. Tätä työtä ei meinannut malttaa päästää käsistään. Vaikka itse virkkaus syntyi pelkillä pylväillä, niin langan tuntu ja värien vaihtuminen oli kuitenkin niin kiva, että tämä ei ollut yhtään tylsä tehdä.

Keveytensä ansiosta tämä menee hyvin myös kevät- ja syyssäillä.
 


Lanka: Fandango / Hobbii (60% superwash villa, 40% akryyli)
Koukku: 5mm (muistaakseni)
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 110g


***

Toinen tuubi syntyi myöskin parissa illassa telkun ääressä. Minulla oli kerä tuota kirjavaa Damarista, enkä tiennyt mitä siitä olisi tehnyt, joten yhdistin valkoiseen ja tein tuubihuivin.

Tämä huivi on unelman pehmeä, sillä siinä on villasekoitteen rinnalla pehmoistakin pehmoisempi ohut alpakkalanka antamassa keveyttä. 


Lanka: Damaris / Red Heart (valkoinen + kirjava) + Brushed alpaca silk / Drops
Puikot: Pyöröpuikko 6mm, 60 cm
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 106g


***

Kolmas tuubi on mys pörröinen ja pehmeä. Tämä syntui vanhoista Teddy-langoista. Tein tarkoituksella aika pitkän, jolloin käyttäjä voi itse päättää miten monta kertaa kietoo kaulan ympäri ja kuinka muhkean lopputuloksen haluaa.

Kuvissa taustalla näkyy kuvaussessioiden uskollinen osallistuja: Rouva T:n Aapo-koira. 

Lanka: Teddy / Novita (kirjava ja yksivärinen)
Puikot: pyöröpuikko 6mm, 60 cm
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 200g


***
Neljäs tuubi on sellainen, johon minulla on vahva viha-rakkaussuhde. Toisaalta tämä on aivan upea kaikkine paljetteineen ja hapsuineen, toisaalta aivan kamala, koska siinä on niin paljon kaikkea. Tämä on tehty yhdestä langasta, jossa vaihtuu erilaisia efektilankoja.

Minulla on tätä lankaa varastossa vaikka kuinka paljon ja monessa eri värissä. En vaan osaa päättää, mitä niille tekisi. Myydäkö vai neuloako? Kas siinäpä pulma.
Lanka: Arabella / Schachenmayr
Puikot: pyöröpuikko (koko jäänyt merkkamatta minnekään)
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 190g


***

Tämmöinen kattaus tuubeja tällä kertaa. Mikä näistä oli sinun suosikkisi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti