maanantai 21. maaliskuuta 2022

Kevätaurinko

Viime keväänä Taito Etelä-Pohjanmaa järjesti yhteisneulonnan (KAL = knit-along), jossa ohjetta julkaistiin palanen kerrallaan ja neulominen tapahtui "sokkona" uutta ohjetta odotellen. Vasta lopuksi pääsi näkemään, mitä työstä lopulta syntyikään. Lähdin innolla mukaan. Kyttäsin uutta ohjetta aina puikot valmiina. Neuloin huivin aivan ahmimalla viimeistä osiota vaille valmiiksi, mutta sitten työkiireet ajoi maailmalle. Huivi jäi kesken.

Nyt vuotta myöhemmin kevätauringon taas paistaessa kaivoin tämän esille ja neuloin loppuun. Huivissa vaihtelee erilaiset neulepinnat. Kuvion vaihdellessa ei neulominen käynyt tylsäksi. Vaikka tein huivin ohjetta hieman pienemmillä puikoilla, tuli siitä silti valtavan suuri. 
Ohje on villasukkaohjeista tunnetuksi tulleen Niina Laitisen käsialaa. Ohje oli todella selkeästi tehty, kaavioita oli helppo seurata. Lanka on 100% alpakkaa. Tähän isoon, pehmeään huiviin on ihana kietoutua. 

Lanka: Sandness Mini Alpaca
Puikot: Knit Pro Red Lace 3,0 mm / 120 cm pyöröpuikko
Ohje: Niina Laitinen / Kevätaurinko
Langan kulutus: 274 g


Rouva T nauttii kevätauringosta tuulen leikkiessa hiuksissa. Tämä oli niin kiva kuva, että tämä pakko laittaa esille.

Pitsin neulomisessa paras hetki on sen pingotus. Ruttuisesta mörvelöstä saa parilla nuppineulalla ja sumutinpullolla kuoriutumaan aivan eri tuotteen. On ihana nähdä kuinka pitsin kuviot aukeaa ja pitsi muuttuu kauniin tasaiseksi. 
 


***
Haluaisitko lunastaa jonkun blogissa näkemäsi tuotteen omaksi? Ota yhteyttä jättämällä kommentti (kommentit julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen, joten se ei halutessasi päädy julkiseksi) tai laita sähköpostia sammakonsunnuntai@gmail.com.


3 kommenttia:

 1. Olen ihaillut tätä huivia, on tosi kaunis. Jos tekisi ohuemmalla langalla ja pienemmillä puikoilla, tulisi pienempi. Tekolistalla on niin monta kivaa mallia, etten tiedä mistä aloittaa, kunhan saan Voltti-neuletakkini ensin valmiiksi.
  Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula,
   Tämä oli kiva neuloa, kannattaa ihmeessä kokeilla! Malli sopii hyvin myös ohuemmalle langalle.

   Poista
 2. Kaunis huivi, ihanan värinen. Ja kuvat oli jälleen hienoja 😊

  VastaaPoista