perjantai 16. huhtikuuta 2021

Toinenkin huivi jämälangoista

Kerroin jokin aika sitten, että olin ostanut laatikollisen inspiroivia jämälankoja (klik) ja neulonut niistä kivan huivin. Tuo samainen laatikko on toiminut loputtomana inspiraation lähteenä myös sen jälkeen. Kaivoin laatikosta toisenkin kasan lankoja ja aloin vain neuloa. Tällä kertaa kasasin vähän paksumpia alpakkalankoja ja pehmeitä villalankoja. 

Aloitin alhaalta kärjestä ja aloin lisätä silmukoita molemmissa reunoissa. Lopputulemana syntyi kolmiohuivi, jonka yläreuna hiukan levenee. Mainio hartiahuivina tai kaulassa. 

Lanka: sekalaisia jämälankoja, 100% villaa ja alpakkaa
Puikot: 5 mm pyöröpuikko
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 198g

Järjestin aluksi langat haluamaani järjestykseen. Neuloin kullakin langalla niin pitkään kuin sitä riitti. Vaaleimman langan kohdalla minusta tuntui, että huivi ei ole vielä riittävän suuri, joten kaivoin laatikosta lisää lankoja jatkoin taas tummemmalla. Annoin vaan mennä ja nautin huivin kasvamisesta.

Kokeilin neuloa huivin yläreunaan jämäkämmän reunan, mutta en pitänyt siitä. Tein reunasta lopulta samanlaisen kuin muutkin reunat. Huivin yläosa rullaa helposti käytössä, mutta kaulahuivina käytettäessä se tuntuu ihanan pehmeälle. Annoin siis reunan rullata ihan luvan kanssa. 

Huivin pingottaminen on yksi suosikkivaiheitani neulomisessa. Aluksi huivi on ruttuinen kasa lankaa; oli se sitten tasaista neuletta tai pitsiä. Pingotus alustaan nuppineuloilla, sumutinpullo ja hetki aikaa kuivua tekee huiville ihmeitä. Se ikäänkuin herää henkiin. Kaikki silmukat asettuu kauniin tasaisesti ja huivi on sitten vasta valmis. 1 kommentti:

  1. Hieno huivi,löytyi ohjetta etsiessä,tästä saan inpiraatiota tekemään myös huivia,kiitos paljon <3

    VastaaPoista