sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Vaalea tuubihuivi x2

Tuubihuivivillitykseni tuotti tuloksena myös nämä kaksi huivia. Minusta näiden molempien väri oli todella kiva. Neuloin molemmat sen verran löysiksi, että niitä voi nostaa tarvittaessa myös hupuksi talven tuiskuihin. 

Ensimmäinen huivi syntyi kuin vahingossa. Näin jossain kivan kiertyvän neulemallin ja päätin kokeilla sitä tuubihuiviin. Tuubi oli kauan keskeneräisenä, sillä lanka loppui tietenkin kesken. Yritin ostaa lankaa lisää, mutta ei vaan löytynyt. Lopulta päädyin sekoittamaan tuubin toiseen päähän toista lankaa. Lopputulos olikin oikein kiva, kun väri liukuu tummemmaksi ja toisessa päässä on hieman hopean kimallusta. 





Lanka: Schachenmayr Colorful + Teetee Kiela    
Puikot: 7,0 mm / 80 cm pyöröpuikko
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 150g

Kierremalli syntyy näin: luo silmukoita kuudella jaollinen määrä -1 silmukka. Neulo 4o 2n. Koska silmukoita on -1, alkaa kuvio mennä yhden silmukan verran kierteelle. Jos haluat kierteen toiseen suuntaan, luo silmukoita +1 verran. 


***

Toinen tuubi syntyi edellisen innoittamana. Neuloin tämän tuubin kaksinkertaisella langalla ja oikein suurilla puikoilla, jotta sain oikein ilmavan ja pehmeän lopputuloksen aikaiseksi. 




Lanka: Teetee Kiela + Novita Rose 
Puikot: 10 mm / 80 cm pyöröpuikko
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 142 g

Neuloin vain ainaoikein neuletta, sillä halusin kauniin langan olevan pääosassa tässä neuleessa. Tein reunasta asti oikeata neuletta ja annoin tarkoituksella reunan rullata. Valkoinen lanka toisena lankana teki väristä ihanan raikkaan ja kevyen. Tämä huivi saikin heti kodin mallin päältä. 

Kiitos vielä mallille ihanista kuvauksista! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti