sunnuntai 17. marraskuuta 2019

New Yorkin lankakauppa

Olimme jokunen viikko sitten Herra Sammakon kanssa reissaamaassa New Yorkissa. Minun piti tietenkin löytää sieltä ihana lankakauppa vierailukohteeksi. Googlailin vaihtoehtoja ja tämä Annie & Company Needlepoint & Knitting valikoitui kohteeksi.

Suunnistimme kauppaan yhtenä sateisena päivänä. Kauppa sijaitsee 2nd Avenuella Upper East Sidella. Kyseessä oli ei-niin-pieni lankakauppa (tiedättehän sen kirjan "Pieni lankakauppa"). Se oli mukavan kokoinen keidas keskellä sateista katua. Siellä saisi kyllä kulumaan pidemmänkin sadekuuron.
Sisällä kaupassa vallitsi ihanan seesteinen tunnelma. Kauppa oli pullollaan toinen toistaan ihanampia lankaherkkuja.

Kaupassa oli useampi pöytä, jonka ääreen olisi ollut ihana istahtaa neulomaan. Myyjä oli todella ystävällinen ja avulias. Yhden pöydän ääressä istui nainen neulomassa. Myös hän tarjosi apua lankojen valintaan. Piti samalla seuraa myös Herra Sammakolle, jotta hänkään ei pääsisi pitkästymään minun hypistellessä kaikkia kaupan aaarteita.


Sukkalankoja oli myös mukavasti tarjolla. Oli Hedgehog fibresia ja muuta ihanaa. Niitä kuitenkin saa myös täältä meiltä. Minua kiinnosti enemmän paikalliset erikoisuudet. Erikoisin oli kenties Manhattanilla kylpyammeessa käsinvärjätyt langat.


Päädyin ostamaan maltilliset tuliaiset itselleni:

Lankakaupat on aina yhtä ihania, kaikkialla maailmassa. Toiset lankakaupat ovat vielä ihanampia. Tämä kuuluu noihin jälkimmäisiin. Suosittelen lämpimästi pistäytymään, jos liikut tuolla suunnalla!

Lankakaupan muistelu sai koko matkan muutenkin palaamaan mieleen todella elävästi. Laitan tähän vielä pari fiilistelykuvaa teillekin nähtäväksi.3 kommenttia:

 1. Lankakaupat ovat tosiaan aina maailmalla "nähtävyys" muiden joukossa! Kävin itsekin viime kesänä New Yorkissa lankakaupassa nimeltä Knitty City. Ihana paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin itse myös muistaakseni Knitty Cityn oven takana, mutta se oli sattumalta juuri sinä päivänä kiinni. En sitten kävellyt enää toista kertaa sinne nurkille. Hieman harmitti, että pääsin käymään vain yhdessä lankakaupassa.

   Poista
 2. Ihana lankakauppa. Iso rivi minivyyhtejä, olikohan ne sukkalankaa vai mitä. Noh, eihän sillä nyt merkitystä ole kun en niitä saa. Mutta sellaisia olisi hyvä olla saatavilla jos haluaa pientä kirjoneuletta niin ei tarvise ostaaa isoa vyyhtiä. Esim. CoopKnitsillä on 50 g:n vyyhtejä ja sellaisia olen muutaman efektiväriksi ostanut (Snurresta).

  VastaaPoista