maanantai 17. huhtikuuta 2017

Sukat virkkaamalla

Rakastan yli kaiken villasukkia ja olen himovirkkaaja. Kuitenkin tähän asti olen jostain syystä tehnyt sukat aina neulomalla. Nyt olis siis jo korkea aika muuttaa totuttuja tapoja ja virkata sukat.Sukat syntyi yllättävän nopeasti. Kokoa oli kuitenkin alkuun aika vaikea hahmottaa. Herra Sammakko joutui Tuhkimon rooliin muutaman kerran matkan varrella. Pari kertaa jouduin myös purkuhommiinkin ennen kuin sukat löysivät lopullisen muotonsa.


Virkattu pinta on todella kaunis. Se ei välttämättä kaipaa seurakseen mitään kuvioita. Langan pienet värivaihtelut pääsivät tässä pinnassa esille kauniisti.

Lanka: Novita Jussi
Koukku: Prym metallinen 4,5 mm
(resorissa puikot 3,5 mm)
Ohje: Novitan Sukkalehti
Koko: 44-45
Langan menekki: 172 g


Tämä oli tosi hauska työ tehdä. Tulen tekemään sukkia virkkaamalla myös tulevaisuudessa. Pari huomiota muillekin sukkien virkkausta aloitteleville:

- Lankaa menee virkattuun sukkaan neulottua enemmän. Kannattaa siis varata lankaa reilusti.
- Virkkaamalla tuloksesta tulee helposti hyvin tiivis. Valitse siis riittävän iso koukku, jotta pinnasta tulee mukavan ilmava.
- Virkattu pinta ei juurikaan jousta. Sukasta tulee siis tehdä sen verran väljä, että sen pystyy pukemaan helposti.
- Virkatussa pinnassa ei erotu kavennukset ja levennykset, joten voit huoletta muotoilla sukan juuri mittojen mukaan sopivaksi.
- Kahdesta kerästä on helppo virkata kahta sukkaa samaan aikaan. Virkkaamalla saman vaiheen kumpaankin sukkaan vuorotellen on helppo tehdä sukista samanlaiset laskematta silmukoita.
- Tässä ohjeessa kärki kavennetaan hyvin nopeasti. Kannattaa siis virkata sukan teräosa lähes valmiin pituiseksi ennen kavennuksia.


4 kommenttia:

 1. Onpas aika erilaiset, jännät. En tiennytkään, että sukkia voi virkata.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniit ja uudenlaiset.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit sukat! :) Vähemmän näitä virkattuja näkee.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Helzu, mummo ja Pipo-otus!

  Minustakin nämä olivat mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Nämä ei varmasti jää viimeisiksi virkatuiksi sukiksi. Pitääkin alkaa suunnittelemaan, että mitä sitä seuraavaksi laittaisi koululle työn alle.

  VastaaPoista