torstai 9. maaliskuuta 2017

Mummoilu-ufon selätys

Hankin joku aika sitten olohuoneeseen uuden lipaston. Sen isoissa alalaatikoissa säilytetään keskeneräisiä töitä. Yksi laatikko on sukille, yksi laatikko on muille neuletöille ja yksi virkkaustöille. Ylälaatikot on pyhitetty kaikille neuletarvikkeille ja nippeleille. Lipasto on pyhättöni, jonne Herra Sammakolla ei ole asiaa.

Teen käsitöitä aina fiilispohjalta, joten fiiliksen muuttuessa keskeneräisiä töitä kertyy aina välillä odottamaan aikaa parempaa. Lipasto on tällä hetkellä aika täynnä niitä. Keskeseräisiä töitä nimitetäänkin leikkisästi UFOiksi (UnFinished Object = valmistumaton kohde).

Viime viikonloppuna yllättäen iski aivan pakonomainen tarve saada virkata jotain, mieluiten jotain vanhan ajan pitsiä. Hetken laatikkoa pöyhittyäni löysin sieltä viittä vaille valmiiksi virkatun pitsiliinan. Onnekseni olin säilönyt pussiin myös oikeankokoisen virkkuukoukun ja ohjeen edellisen virkkausinnostuksen laannuttua. Siispä koukku käteen ja virkkaamaan. Muutaman tunnin virkkauksen jälkeen reunus valmistui ja päästiin tähän hommaan:
Pingottaminen on hyvin tärkeä osa virkkaamista. Tasaisinkaan virkkaus ei pääse oikeuksiinsa, jos työtä ei ole pingotettu hyvin. Koska kyseessä oli puhtaanvalkoinen lanka, huuhtelin liinan varulta pesuainevedessä, puristelin liiat vedet pois ja pingotin kuivumaan. Pingotukseen sopii mainiosti vierashuoneen sohvan vahva kangas. Annoin liinan kuivua sohvalla yön yli. Sohva toimii hyvin myös kuvausalustana mustan värinsä ansiosta. .


Näin sitä tuli taas välillä yksi Ufo selätettyä. Valmis liina näyttää tältä:
Lanka: tuntematon ohut virkkauslanka
Koukku: 1,5 mm
Ohje: Diana Virkkausmaailma 1/2015
Langan kulutus: 41g


Tässä tulee kuva vielä tuosta uudesta tarvikevarastosta:
4 kommenttia:

 1. Kiva liina ja hyvä laatikosto. Tuollaisen tarvitsisin itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen hankkimaan! On ihana, kun on kaikki tarvikkeet samassa paikassa ja aina helposti saatavilla. :)

   Poista
 2. Osaatpa tallentaa UFOsi nokkelasti, koukun/puikkojen ja ohjeen kera. Nuo oleelliset UFOjen liitteet ovat minulta aina hävyyksissä, joten UFOjatkot vuosien päästä ovat usein kurjat ja johtavat kadotukseen. Ja oikeaoppisesti pingoitatkin, juuri noin ennen pikkuliinoille tehtiin. Muuten, UFOjen määrähän on yleensä jokseenkin vakio. Sinulla on niitä nyt yksi entistä vähemmän. Joko on uusi UFO alulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toki uusia UFOja on taas tulossa. Nyt on kovasti luova kausi käynnissä, ja olenkin aloittanut monta uutta työtä. Tuskin kaikki valmistuvat heti, joten UFOja saattaa taas syntyä. Toki innostuin nyt kovasti tuon UFOn selättämisestä, joten saatanpa kaivaa muitakin vanhoja esille ja saattaa loppuun.

   Poista