perjantai 12. elokuuta 2016

Tuliaisia Asuntomessuilta ja lankahankintoja

Ystäväni Itsensä piiskuri -blogista oli käynyt Seinäjoella asuntomessuilla. Ystäväni kertoi messujen annista hyvin innostuneesti. Sain tuliaisina pari ihanaa idearikasta kuvaa:


Mainio idea tavaroiden säilytykseen.

Tämmöistä seinää olisi ihana rakentaa. Ja ihana katsella. Tennarilamppu on myös hauska idea.Viimeinen kuva on Lankavan sisustamasta kohteesta. Koko kohde oli käsittääkseni sisustettu käsitöillä. Hauska idea oli seinällä roikkuva huopahattu-lamppu. Kohteen yhteydessä oli ollut myös Lankavan myyntipiste. Sain tuliaisiksi Lankavan uuden kuvaston/hinnaston sekä kerän ihanaa Alli-sukkalankaa:Lanka tuntui käteen ja vastasi väritykseltään aivan Lankamaailman Ville-lankaa. Liekö kyseessä sama valmistaja? Tätä täytyy testata neuloa. Väritys on aivan ihana ja aivan ostajan näköinen. Saapa nähdä kenen jalkaan valmiit sukat päätyy...


***


Kuulin viime viikolla ystävältäni, että Laukaassa sijaitseva käsityökauppa Kretliini on lopettamassa ja että siellä on loppuunmyynti. Siispä oli pakko suunnata sinne "säästämään". Kyllähän te tiedätte, että kaikki halvalla ostetut langathan ovat vain sillkkaa säästöä!

Herra Sammakko lähti mukaan ajelemaan. Saavuttuame perille huomasin, että koko valikoima oli -50%. Kiiruhdin kauppaan sisälle melkein juoksujalkaa. Harmikseni kaikki pienet koot mm. KnitPron sukkapuikoista olivat jo menneet. Lankoja oli kuitenkin onneksi vielä ihan mukavasti jäljellä, joten tutkin niitä ja keräilin hamsterina keriä koriin.

Mielestäni käyttäydyin kuitenkin hyvinkin maltillisesti. Saalista tarttui tämän verran:
Ikävää, että pienet lankakaupat lopettavat. Itse rakastan yksityisiä kivijalkakauppoja ja käynkin niissä aina eri paikkakunnilla reissatessa. Netistä voi tilata jotain tuttua ja aikaisemmin hyväksi havaittua lankaa, mutta mikään ei voita kierrosta kunnon lankakaupassa, jossa länkakeriä voi puristella, hivellä ja väriä ihailla luonnossa. Koitetaan siis muistaa aina välillä käydä ostoksilla niissä suosikkilankakaupoissa, jotta ne säilyvät palvelemassa meitä myös tulevaisuudessakin.


***


Valmiita sukkia on kertynyt taas muutama pari ja monta paria on työn alla, Yritän saada langan päät pääteltyä ja jonkun värvättyä sukkamalliksi, jotta pääsen kuvaamaan tuotoksia ja laittamaan niitä tänne blogiin näytille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti