keskiviikko 12. elokuuta 2015

Hieno saalis yhdelle päivälle

Pääsin tutustumaan sattumalta uuteen lankakauppaan, kun vierailin tänään ensimmäistä kertaa Kretliinissä, Laukaassa. Kauppa yllätti positiivisesti!

Kauppa ei ole pelkkä lankakauppa, vaan siellä on myös kattavasti muita käsityötarvikkeita. Valikoimissa oli mukavasti erilaisia lankoja: Dropsia, Austermania, Regiaa, Katiaa, paperinaruja, virkkauslankoja, kuteita... Valikoimissa oli reilusti erilaisia tarvikkeita, nauhoja ja nappeja. Kaupassa on myös kankaita ja ompelutarvikkeita myynnissä. Palvelu oli ystävälistä ja avuliasta. Autolla pääsee ihan oven eteen, joten isommatkin kantamukset saa helposti mukaan.

Suosittelen lämpimästi käymään tutustumassa tähän ihanuuksien ihmemaahan. Verkkokauppaa ei yrityksellä käsittääkseni vielä (valitettavasti) ole, mutta facebookissa voi käydä tutustumassa: Kretliini.

Saaliiksi tarttui tämmöinen kasa:
Saaliiksi lähti siis Mollan 18-säikeinen kalalanka sekä pari muuta virkkauslankaa, pari virkkuukoukkua, kauan himoitsemani Fluormania Color kelta-vihreä sukkalanka, lankaan sopivat Knit Pron cubics -puikot, kerä Katian Bombayta sekä Knit Pron neuleohjealusta.

Neuleohjealusta on ollut ostoslistalla jo pitkään, mutta ei ole osunut kohdalle missään shoppailureissuilla. Nyt se oli käden ulottuvilla kassalla, joten pakkohan se oli ottaa matkaan. Kansio on siis tukevaa materiaalia ja ohjeen saa siihen kiinni magneeteilla. Pitkällä magneetilla on helppo seurata pitsikaaviota tai vaikka ruutuvirkkausta. Tässä vielä kuva, kuinka se toimii. (Kyseinen ohje ei kyllä ole luettavissa riveittäin, mutta kyllä tästä idean ymmärtää.)
Kotia kohti ajellessa muistin, että illalla oli tullut saapumisilmoitus paketista. Olin sortunut Novitan toimituskuluttomaan tilaukseen ja tilannut vanhoja tuttuja sekä syksyn uutuuksia. Nappasin paketin kotimatkalla mukaan. Sieltä löytyi vielä tämmöinen saalis. Yllärinä paketissa oli ilmainen Novita-lehti.
Näillä varmaan taas hetken pärjää. Neulelaatikossa olisi myös kasa sukkatehtaan tuotoksia valmiina odottamassa lankojen päätelyä. Yritän saada ne pääteltyä, jotta saan ne tänne näytille.


2 kommenttia:

  1. Ihana värimaailma noissa langoissa. Mielenkiintoinen toi Fluormania color. Mitä olet suunnitellut siitä tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä ihan varma. Sukkatehtaalle se varmasti päätyy, mutta malli on vielä haussa.

      Poista