keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Buzzausta ja herkkuja

Olen ollut muutaman vuoden mukana Buzzadorissa testaamassa uusia tuotteita. Ai että mikä on Buzzador? Buzzadorina oleminen on siis sitä, että saa jonkin uutuustuotteen testattavaksi ilmaiseksi (tai normaalia huomattavasti edullisemmin). Tuotetta saa (ja tulee) testata itse, esitellä ystäville ja tietoa jakaa sosiaalisessa mediassa. Tuotteita saa usein myös jaettavaksi ystäville kotona testattavaksi. Lähiaikoina olen saanut kaksi herkullista kampanjaa:

Alkutalvesta ennen joulua oli tarjolla Pauligin Cupsolo -keittimiä nopeimmille ilmoittautujille. Onnistuin pääsemään kampanjaan mukaan. Keittimen mukana tuli monipuolinen lajitelma juomakapseleita kauniissa tarjoilulaatikossa, jossa kapseleita on mukava laittaa tarjolle myös jatkossa. Koko paketista postikuluineen piti itse maksaa vain 39 euroa.

Posti toi paketin parin päivän odottelun jälkeen. Paketissa oli itse keitin, käyttöohjeet, kapselilaatikko sekä ohjeet erilaisten juomien valmistukseen.




Juomien valmistus oli yllätävän helppoa. Makuja on aivan joka lähtöön. Laitteella syntyy niin lattet, cappuccinot kuin kaakaot ja glögikin. Ensimmäisenä pakkauksesta meni kaikki erikoiskahvit sekä Tazzan ihanat kaakaot. Kapseleita on tullut ostettua myös lisää jo kaupasta.

Keitin ei tule syrjäyttämään kahvinkeitintä meidän kotitaloudessa, mutta se tulee jäämään käyttöön hyväksi lisäksi juomavalikoimaan. Yksin ollessa on mukava laittaa itselleen joku erikoiskahvi herkkupalaksi esimerkiksi kotikonttorissa työskentelyn lomassa. Myös ystävien kanssa on kiva herkutella joskus vaikka kupillisella kaakaota.

***

Juuri ennen joulua sain toisenkin herkullisen kampanjan: Felixin uudet maustetahnat. Paketissa tuli itselle testattavaksi Felixin Basilika -tahnaa sekä ystäville jaettavaksi Valkosipuli -tahnaa. Tuotteet on pakattu käteviin tuubeihin, joista niitä on nopea sujauttaa ruokiin.





Maailman helpoin pastakastike syntyy sekoittamalla näitä tahnoja loraukseen oliiviöljyä. Ripaus suolaa & pippuria ja kastike on valmis. Kokeilin tuota tänään pastalle ja kruunasin aterian parmesan-lastuilla. Oli helppoa, nopeata ja maukasta. Herra Sammakkokin söi annoksensa niin nopeasti, ettei ehtinyt sammakkoa sanoa.

Joulun jälkeen tein näistä tahnoista hiukan monimutkaisemman herkun:




Ainekset:
- kinkun jämät kuutioituna
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 punainen chili pilkottuna
- parsakaalia
- tuorepastaa
- oliiviöljyä
- valkosipulitahnaa
- basilikatahnaa
-suolaa ja pippuria

Paistoin sipulin, chilin ja kinkkukuutiot pannulla voissa rapeaksi. Kiehautin tuorepastan ja parsakaalit suolavedessä. Sekoitin maustetahnat öljyyn. Kaikki ainekset sekaisin ja päälle vielä myllystä suolaa ja pippuria. Hyvää, helppoa ja maukasta!


Näitä maustetahnoja on ollut kiva testailla. Niiden maku on aika mieto, joten ne sopii ruokiin kypsentämättöminä. Tuubista on helppo laittaa haluamansa määrä. Ne sopivat tosi moniin ruokiin tai vaikka ihan vaan voileivälle tai pizzan päälle. Tulen varmasti kokeilemaan myös kahta muuta makua: chili ja inkivääri.

***

Kinkkupastan jälkkäriksi taioin jouluisen yltiöhelpon herkun: Paistettu leipäjuusto

Ainekset (annos kahdelle):
- leipäjuustoa puolikas kiekko
- 2 dl purkki kuohukermaa
- pari ruokalusikallista tummaa sokeria
- ripaus kanelia




Pilko juusto kuutioiksi matalaan laakeaan uunivuokaan. Murenna päälle pari ruokalusikallista tummaa sokeria (esim. muscovado). Ripottele päälle hiukan kanelia. Kaada päälle kerma. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes kerma kuplii kauttaaltaan. Jaa annos kahteen jälkiruoka-astiaan ja tarjoile heti.




***

Mikäli kiinnostuit buzzaamisesta, niin jätä kommenttiin sähköpostiosoitteesi tai laita minulle sähköpostia: sammakonsunnuntai@gmail.com. Voin laittaa sinulle kutsun lähteä mukaan buzzadoriksi.

Buzzaaminen on hauska harrastus. Olen saanut kampanjoita edellisten lisäksi mm. pesuaineista, hiustenhoitoaineesta, kekseistä, hammastahnasta, siivousvälineistä... Mitä aktiivisempi on itse kampajoiden buzzaamisessa, sitä enemmän kampajoita saa buzzattavaksi.


1 kommentti:

  1. Paistettu leipäjuusto-ohje testattu. Korvasin muscavadosokerin muscavadosiirapilla. Helppo ohje, erikoinen jälkiruoka. Mieleeni tuli pullavanukas jollakin tavalla, vaikka jälkiruoka oli tehty juustosta. Meillä ko. annos jaettiin 4 hlö:lle.

    VastaaPoista