lauantai 5. maaliskuuta 2022

Hehkuvan värinen Duinen

Tilasin joku aika sitten kokeeksi Hobbiilta puuvillaisia lankakakkuja. Tämä väri houkutti minua niin paljon, että se oli aivan pakko saada. Lankakerän nähtyäni tiesin heti, että tämä mielessäni pitkään pyörinyt huivi tulee toteuttaa siitä. Siispä koukku käteen ja nauttimaan väriterapiasta talven keskellä. 



Väri käy muuten upeasti mallina toimineelle Rouva T:lle. 



Lanka on Hobbiin Cotton Kings Twirls. Se ei ole varsinaisesti liukuvärjättyä, vaikka siltä näyttääkin. Langassa on neljä säiettä (ilman kierrettä), jotka yksitellen vaihtavat väriä ensin keltaisesta oranssiin ja sitten punaiseen. Aluksi minua arvelutti virkata lankaa, jossa säikeet ovat irrallaan, mutta kokeiltuani huomasin, että ei se olekaan niin haastavaa kuin olin ajatellut. Minun ainakin tarvitsee katsoa työtä muutenkin virkatessani, joten samalla sitä katsoo, että kaikki säikeet lähtee mukaan. 



Malli on simppeli, mutta koukuttava. Koska huivia virkataan poikittain, on yksi kerros verrattain lyhyt ja nopea virkata. Työ tuntuu etenevän todella nopeasti. Vaikka pinta on hyvin yksinkertainen, huivissa riitti mielenkiinto loppuun saakka. 




Lanka: Cotton Kings Twirls (100% puuvilla)
Koukku: 3,5mm
Langan kulutus: 188g (vajaa kerä/kakku)
Ohje: Jasmin Räsänen / Duinen 


Voisitko itse vastustaa tätä lankakerää?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti