sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Tuubihuivi x2

Näin jokin aika sitten myynnissä kivoja tuubihuiveja. Olin myös nähnyt katukuvassa naisilla kivoja huiveja käytössä. Muistin minulla olevan kotona laatikollisen paksuja villasekoitelankoja ja toisen laatikollisen erilaisia mohairlankoja. Siispä kaivelemaan lankavarastoja ja yhdistelemään lankoja. Ajattelin, että näille huiveille löytyy ottajia. 

Tuubi syntyy paksuilla puikoilla yllättävän nopeasti. Innostuin kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä ja malleja. Lopputulema oli kasa erilaisia tuubihuiveja. Tässä niistä ensimmäiset.

 


Halusin tehdä oikein ison ja muhkean huivin. Valitsemani lanka oli kerällä kivan väristä, mutta tuntui että se olisi neulottuna jotenkin vähän tunkkainen. Siispä yhdistin siihen paksun ja erittäin pörröisen pinkin mohairlangan, jolloin huivista tuli uskomattoman pehmoinen ja ilmava. Neuloin huivista sen verran pitkän, että sitä voi käyttää myös huppuna. 



Lanka: Novita Ruska + Dive Mohair Kiss
Puikot: Pyöröpuikko 10mm / 80 cm 
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 190g


***

Toinen tuubi syntyi ajatuksella, että sitä voisi pitää vaikka nahkatakin kanssa syksysäillä. Yhdistin paksuun kierteettömään villasekoitelankaan aivan ohuen mohairlangan, jossa oli musta kimallesäie. Musta taittoi langan sinisyyttä ja värieroja juuri sopivasti, jotta väristä tuli kivan rauhallinen.




Lanka: Red Heart Damaris Color + Nako Sedef
Puikot: Pyöröpuikko 8mm / 40 cm 
Ohje: omasta päästä
Langan kulutus: 108g


En ole koskaan ollut suuri paksujen lankojen ystävä. Jotenkin olen mieluummin näperrellyt ohuiden lankojen kanssa. Silloin tällöin kuitenkin innostun ostamaan kivoja lankoja, kun näen niitä myynnissä. Langat usein päätyvät odottamaan jotain ideaa, joskus pitkäksikin aikaa. Nämäkin langat oli jo aikeissa joutua myyntiin, mutta onneksi niille löytyikin hyvä käyttökohde. Näitä huiveja syntyy varmasti vielä lisää.


***
Kiitos ihanalle mallille kivasta kuvauspäivästä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti