sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Virkattua ja värkättyä

Jämälankojen osastolla alkoi olla ruuhkaa, joten piti ideoida niille jotain käyttöä. 



Minulla on tapana jemmata kaikki alle metrin mittaiset jämälangat. Laitan langat materiaalin ja paksuuden mukaan minigrip-pusseihin. Nyt 7 Veljestä paksuisten sukkalankojen pussi natisi liitoksistaan, joten ajattelin tehdä niistä jotain kivaa. 



Jaottelin lankoja kasoihin värien perusteella. Pinkin sävyisiä löytyi yllättävän paljon, joten päätin ottaa ne käsittelyyn. Laitoin kaikki lankanöttöset isoon kulhoon. Neuloin harmaalla langalla joustimen ja aloin virkata. Virkkasin pinkeillä jämillä kiinteitä silmukoita. Yhden langan loppuessa poimin vain kulhosta seuraavan, joka minun silmään sopisi siihen kohtaan. Lankojen päät päättelin virkatessa valmiiksi työhän. Tein molempia sukkia yhtä aikaa. Virkkasin niin kauan, kuin lankaa riitti. Poimin silmukat takaisin puikoille ja neuloin sukan valmiiksi.




Näisä tuli minusta niin kivat, että päätin tehdä samalla vauhdilla toiset sinisävyiset. Nöttöset vain kulhoon ja virkkaamaan. Virkkasin näihin kiinteitä silmukoita takareunasta, jotta sain vähän erilaista pintaa. Virkatessa oli ihana muistella kaikkia niitä neuleita vuosien varrelta, joista nämä jämät on syntyneet. Terät syntyi näppärästi telkun äärellä. 



Lanka: 7 Veljestä (harmaa) + erilaisia saman vahvuisia jämälankoja
Puikot: 3,5mm
Koukku: 4,5mm
Koko: 38-40 ja 41-43
Langan kulutus: 132g + 151g


Jännä tapa tämä jämälankojen pakonomainen hamstraaminen. Eihän sitä tietenkään tiedä vaikka lanka joskus uhkaisi loppua maailmasta. Minulta se ei kuitenkaan ole loppumassa, sillä kotonani lankaa on vähintään keskikokoisen lankakaupan verran. Mutta koskaan ei voi tietää... 


1 kommentti:

  1. Hienot sukat! Minä myös jemmaan kaikki langanpätkätkin.

    VastaaPoista