sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kädentaitomessuilla Jyväskylässä

Lähdin tänään käväisemään messuilla Jyväskylän Paviljongissa. Kädentaitojen lisäksi siellä oli  tarjolla Hyvinvointia ja Antiikkia. Kiertelin muut hallit nopeasti läpi ja suuntaisin tietenkin kädentaitojen osastolle.

Esillä oli paljon vanhoja tuttuja sekä myös uusia tuttavuuksia mm. käsityötaitajista, askartelukaupoista ja tietenkin lankakaupoista. Koska aikaa oli rajallisesti, suuntasin tietenkin lankakauppojen osastoille.


RIIKKA-PIIKKA
Olen käynyt Riikka-Piikan sivuilla, mutta en ole koskaan vieraillut myymälässä. Myymälä sijaitsee Joroisissa, Jari-Pekan liikenneaseman yhteydessä. Riikka-Piikan  messuosasto oli iso ja täynnä houkuttelevia lankoja.
Messuhulinan keskelläkin Riikka-Piikan ladyt jaksoivat hymyillä leveästi ja neuloa kulkiessaan. 

Tämä kauppa oli mukava uusi tuttavuus. Tässä kaupassa tulee varmasti poikettua, kun ajelee tuolla suunnalla.


LENTÄVÄ LAPANEN
Olen käynyt Lentävän Lapasen lankakahvilassa Järvenpäässä aikaisemmin (kurkista tästä aikaisempi kirjoitus vierailusta klik).  Nyt poikkesin heidän osastolleen ihastelemaan tarjolla olleita lankaherkkuja. Täällä erityisesti Handun sukkalangat ihastuttivat minua.
Odotan myös innolla, että pääsisin taas käymään heidän myymälässään, joka on muuttanut sitten edellisen vierailuni.


LANKAKUPPILA JA KIPOVALIMO BÖÖK
Böökin myymälä sijaitsee 4-tien varrella Simoniemessä (hiukan Kemistä etelään päin). Olen poikennut täälläkin joskus ohikulkiessani muutama vuosi sitten.

Böökin osastolla oli tarjolla paljon ihania sukkalankoja, mm. suuren suosion saanutta Regian Tutti Fruttia. Minua kiehtoi kovasti myös Katian Darlingit. Toivottavasti reitit johdattaa taas myös tähän kauppaan vierailulle.
***


Lankakauppojen lisäksi messuilla oli aivan huippu osasto: NIINA LAITINEN DESIGNS, ja siellä Niina itse ihan ilmielävänä.

Oli mielettömän kiva päästä tapaamaan Niina ihan livenä, olenhan neulonut hänen ohjeillaan useita sukkia. Niinan mallit ovat erittäin kauniita ja ohjeet ovat erittäin selkeitä sekä helppolukuisia. Ne sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin neulojalle.


***
Ja tarttuihan sitä saalistakin matkaan mukaan:


Kasa sukkalankoja sekä Katia Air Lux huivilangaksi

Niinan uusin sukkakalenteri


Kiitos kaikille messuilla tapaamilleni ihanille ihmisille! Päivä oli täynnä toinen toistaan innostavampia kohtaamisia ihanien ihmisten kanssa. <3

***
Kaikki kuvat julkaisu näytteilleasettajien luvalla.


2 kommenttia:

 1. Minäkin kävin samaisilla messuilla ja voi mahoton miten paljon oli porukkaa.Niina Laitisen kojun lähelle ei päästy ollenkaan ja Lankavankin puoti oli ihan tukossa. Riikka-Piikalta odotin, että olisi ollut muutakin kuin lankoja, kun etsin sellaista riipusmaista lankaleikkuria. Mukaan lähti langoista vain yksi kerä ihanan värikästä villaa ja antiikkipuolelta 120v vanha virsikirja.Pari kerää jäi harmittamaan, kun en ostanut mutta onneksi messut tulee tänne Kuopioon syksyllä niin pitää sitten ostella lisää.Jos siihen asti keskittyisi tuhoamaan entisiä varastoja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin onnekas: Niinan kojulla ei ollut ketään, kun menin sinne. Sain siis jutella Niinan kanssa ihan rauhassa. Lankavalla ei ollut oikein mitään minua kiinnostavaa, joten pääsin sen ohi (täällä kertaa) ilman ostoksia.

   Mukavaa kevättä ja varastojen tuohoamishetkiä! :)

   Poista