lauantai 7. lokakuuta 2017

Neulojan Englanti, osa 1

Palailimme juuri Herra Sammakon kanssa muutaman viikon kiertomatkalta Englannista. Kiertelimme maata etelässä Devonin alueella, Lontoossa ja Oxfordissa. Englannissa kasvatetaan paljon lampaita ja tuotetaan villaa. Siellä on myös vilkas neulekulttuuri samaan tapaan kuin meillä. Lankakauppoja löytyy lähes joka pitäjästä. Aina tilaisuuden tullen kävin tutustumassa paikallisiin lankamyyjiin ja lankakauppoihin. Esittelen niitä teille kolmessa osassa.


*****

Oxfordissa kaduilla kierrellessä huomasin pienellä torilla kojun, jossa vanhempi lady myi lankoja. Menin katsomaan ja ihastelemaan valikoimaa. Pienessä kojussa oli kattavasti eri tyyppisiä lankoja jokaiseen tarpeeseen.




Nainen oli hyvin iloinen ja sosiaalinen. Hän kertoi olevansa torilla joka lauantai myymässä lankoja. Hän kertoi olevansa koulutukseltaan opettaja, mutta kyllästyneen opettamiseen. Hänen miehensä oli ehdottanut lankakaupan perustamista. Nainen oli päättänyt alkaa torikauppiaaksi. Lankoja myydessä hän saa olla vapaasti ihmisten parissa ja viettää aikaansa rakkaiden lankojensa ympäröimänä. Ei hullumpi idea.

Lankakojulta tarttui matkaan yksi kerä sukkalankaa:




Oxford on kaupunkina hieno! Vanhat rakennukset tuovat tunnelmaa. Siellä on myös paljon ihania ulkoilureittejä, joiden varsilla on mukava pysähtyä hetkeksi istumaan ja vaikkapa neulomaan.




Katso myös aikaisempi visiittini Oxfordiin ja paikalliseen lankakauppaan: klikkaa tästä.


*****

Lontoossa kierrellessäni muistin jonkun joskus maininneen, että John Lewis -tavaratalossa olisi lankaosasto. Olin sopivasti Oxford streetilla, eli ostoskadulla. Päätin siis pistäytyä katsomassa, pitääkö väite paikkaansa.





John Lewisilla oli melkein koko kerroksen kokoinen osasto askartelulle ja käsitöille. Lankoja oli useilta merkeiltä, mm. Debbie Bliss, WYS, Rowan jne. Langat oli järjestetty merkeittäin. Osastolla oli myös neuletarvikkeita, ompelukoneita, ompelutarvikkeita, askartelutarvikkeita ja muuta mukavaa. Keskellä osastoa oli pöytä, jonka ääressä voi istua neulomassa.

Kotiin viemisiksi ostin kaksi lankaa:




Lisää lankakauppoja ja kuulumisia luvassa, kunhan saan ladattua valokuvat kameran uumenista.


4 kommenttia:

  1. Peukku toritädille ja hänen tarinalleen. Kiva postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toritäti oli kyllä ehdottomasti päivän positiivisin ihminen!

      Poista
  2. Jaiks olisin kajahtanut pöpiksi tuolla ihanien lankojen keskellä.Minua kiehtoo tuo lankakauppiaan tarina:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla myös meinasi mennä pää sekaisin monta kertaa tämän matkan aikana. Onnistuin kuitenkin pääsemään kotiin hyvinkin maltillisten tuliaisten kera.

      Lankakauppias oli ihana! Hän vitsaili siitä, että miehensä ehdottaessa lankakauppaa oli miehellä ollut ajatuksena saada hänelle mielekästä tekemistä ja pitää hänet poissa kadulta. Kuulemma 50% onnistui (eli mielekäs tekeminen), mutta siellä hän "kadulla" (eli torilla) myy lankoja. :D

      Poista