maanantai 28. maaliskuuta 2016

Succaplokkit

Ajattelin esitellä teille yhden rakkaimmista neulevälineistäni: Succaplokkit. Ne on  mainio väline sukkatehtaan viimeistelyosastolla. Mörvelöistä kurttuisista sukista saa niiden avulla kauniit ja siloiset. Varsinkin lahjaksi tai myyntiin menevät sukat on kiva laittaa esittelykuntoon.


Succaplokkit miesten ja naisten kokoisille sukille


Olen siis aika fanaattinen neuleiden viimeistelyn kanssa. Kaikki neuleet (ja virkkuut) tulee aina kostuttaa ja venytellä muotoonsa. Villa on siitä jännä materiaali, että kostuttuaan silmukat alkavat asettua kauniisti. Jos mikään kohta langasta on tarrannut kiinni ja on tullut epätasaisia silmukoita, niin tällä konstilla ne saa asettumaan tasaisemmin. 

Näin se siis käy:


Otetaan mörvelöt ja ruttuiset sukat.


Ensin päätellään langan päät.


Otetaan käsipyyhe, kastellaan se ja puristelllaan enimmät vedet pois. Pyyhe saa jäädä reilusti märäksi.


Viritellään sukat sopiviin Succaplokkeihin.


Paketoidaan sukat kostean pyyhkeen sisälle niin, että pyyhettä on joka puolella kumpaakin sukkaa. 


Annetaan levätä kaploituna vähintään puoli tuntia.


Puretaan sukat paketista, poistetaan Succaplokkit. Sitten vaan venytellään.


Ja vanutellaan. Kannattaa käydä koko sukka (tai muu neule) läpi kokonaan venytellen. Näin silmukat asettuvat kaikki aloilleen ja neule tasoittuu. Annetaan vielä kuivahtaa hetki vaikka pyykkitelineen päällä.


Lopputuloksena sileät ja muotoon venytetyt sukat. 


Lanka: Novita / Nalle Colori 
Puikot: 3,5 mm
Ohje: perussukka
Koko: 40-41


Itse suosin tätä neuleen kostuttamista pyyhkeen sisällä. Silloin neule imee itseensä juuri sen verran kosteutta, kun tarvitsee. Sumutinpullolla tulee aina kasteltua liikaa. Käytän tätä samaa taktiikkaa myös mm. pitsiliinojn pingotukseen: peitän pingotetun liinan kostealla pyyhkeellä, annan levätä hetken, poistan pyyhkeen ja annan kuivua muotoonsa.

Succaplokkit on ehdottomasti hintansa veroiset. Niitä mydään käsityökaupoissa sekä verkkokaupoissa. Niitä saa eri kokoisia ja hiukan erilaisia. Plokkin toinen pää sopii myös lapasten pingottamiseen:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti