lauantai 28. toukokuuta 2016

Oxford Yarn Store

Kävimme Herra Sammakon kanssa aikaisemmin tässä kuussa pistäytymässä Oxfordissa. Tottahan toki taas tavoilleni uskollisena tiirailin kaduilla näkyisikö lankakauppaa. Koska sitä ei parissa päivässä näkynyt missään, otin kaikkitietävän Mr. Googlen avuksi. Sieltä löytyin Oxford Yarn Storelle osoite. Siispä töppöset siihen suuntaan.

Kauppa sijaitsi viehättävällä pienellä kadulla kahviloiden ja pubien saartamana. Hyvä niin, jotta Herra Sammakkokin viihtyi odottelemassa.




Sisällä kaupassa vallitsi kodikas tunnelma: langat oli laitettu esille kauniisti ja kaupan omistaja tuli juttelemaan ja kyselemään kuinka voisi auttaa. Rupattelin omistajan kanssa hetken ihaillen kaupan valikoimaa. Tarjolla oli niin tuttuja merkkejä kuin uusia tuttavuuksiakin.





Kaupan etuosassa oli puinen pöytä, jolla oli mukava valikoima neulekirjoja luettavaksi. Pöytä suorastaan huusi istahtamaan sen ääreen, selailemaan kirjoja ja neulomaan jotain.




Koska matkustin vain käsimatkatavaroiden kanssa, piti koittaa käyttäytyä. Siispä matkaan tarttui vain kaksi vyyhtiä ihania Araucanian lankoja.

Vierailu uudessa lankakaupassa on aina kiva elämys. Lankakaupoissa on yleensä aina luonnetta ja tunnelmaa. Kannattaa kokeilla reissatessa pistäytyä lankakaupoissa eri puolilla maailmaa!


sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Luumusukat

Olen neulonut paljon ohuista sukkalangoista viimeaikoina. Nyt kuitenkin sain jonkin mielenhäiriön ja halusin kokeilla tehdä sukat paksusta langasta. Kaivoin siis kätköistä luumun väristä Isoveli-lankaa ja aloin neuloa. Neulominen tuntui aluksi oudolta, koska neule kasvoi niin nopeasti. Neulominen oli kuitenkin yllättävän mukavaa ja sukat syntyikin parina lyhyenä telkun ääressä vietettynä iltana.

Sukat odottelivat muutaman viikon sopivaa kuvausinspiraatiota päättelyä vaille valmiina . Tänään kuitenkin keväinen aurinko houkutteli päättelemään sukat valmiiksi ja ulos kuvaamaan. Ystävä tuli sopivasti kylään ja lupautui vielä sukkamalliksi:








"Taas kevätillan
leikkivät varjot
kuin houkutellen
kuiskivat näin."

(Kevätvalssi, säv. P. Maijanen, san. Hector)







Lanka: Novita Isoveli (väri: luumu)
Puikot: 4,5 mm
Ohje: perussukka palmikolla, ohje omasta päästä
Koko: noin 39-40


Kaunis kiitos innostuneelle sukkamallille! Toivottavasti tämä malli nähdään blogissa useamminkin. ;)